Geüpdatet op 7 November 2018

Gentleman van de Week: Rami Malek

Delen op

In de schoenen mogen kruipen van de legendarische Freddie Mercury, het is niet iedereen gegeven. Rami Malek doet het in de nieuwe Queen biopic Bohemian Rhapsody en slaagt met glans in zijn missie. In 2016 haalde hij ook al een Emmy Award binnen voor zijn vertolking in Mr. Robot. Hoog tijd om eens nader kennis te maken.

Zijn roots liggen in Egypte, maar Rami werd samen met zijn tweelingbroer Sami geboren in Los Angeles. Initieel acteert hij vooral voor kleine tv-producties alvorens opgemerkt te worden door Hollywood voor zijn vertolking in Night at the Museum. Verkleed als farao Ahkmenrah deelt hij het doek met niemand minder dan Ben Stiller.

Het is echter zijn vertolking in Mr. Robot, een serie die zich buigt over activistische groeperingen zoals Anonymous, die hem naam en faam zal opleveren. In 2016 wint de serie een Golden Globe en mag ook Rami naar huis met het beeldje voor beste mannelijke hoofdrolspeler.

Voor Bohemian Rhapsody kruipt hij in de huid van de legendarische Freddie Mercury. Filmcritici zijn niet laaiend enthousiast over deze Queen biopic, maar kenners in Hollywood geven wel toe dat Rami’s vertolking uitzonderlijk goed is. Rami zelf blijft er bescheiden onder. Wie wil, kan hem aan het werk blijven zien in Mr. Robot en hij leende ook zijn stem aan The Voyage of Doctor Dolittle, een komedie met Robert Downey Jr. die in 2020 in de zalen komt.

Laisser un commentaire