Gepubliceerd op 15 November 2018

Bioscooptip van de week: Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Delen op

Fans van de Harry Potter saga worden weer verwend dit najaar. Na J.K. Rowling’s Fantastic Beasts and Where to Find Them is het nu de beurt aan sequel Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald om zijn opwachting te maken in de bioscoop. En ook nu weer zorgt David Yates voor een visueel spektakel om U tegen te zeggen.

Op de affiche staan heel wat bekende namen, uiteraard. Onder hen o.a. Johnny Depp, Jude Law, Eddie Redmayne en Zoë Kravitz. De regie is van David Yates, een man die ook het eerste deel van die vijfluik voor zijn rekening nam, evenals vier van de acht Harry Potter films. Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald komt vandaag in avant-première in de Belgische bioscopen, de officiële release is voor eind deze week.

Johnny Depp

Jude Law

Zoals de titel laat vermoeden, zoomt de film in op Gellert Grindelwald, een bekende tovenaar in het J.K. Rowling universum die door diverse omstandigheden op het slechte pad belandt. Het is zijn vriendschap met Dumbledore die in deze film centraal staat. Een vriendschap die onherroepelijk op de klippen loopt wanneer Grindelwald de dood van de zus van Dumbledore veroorzaakt.

Veroordeeld tot een leven achter de tralies, slaagt Grindelwald er toch in om te ontsnappen, maar helaas rest hem dan alleen nog een leven on the dark side. Niet iemand om dingen halfslachtig te doen, stort Grindelwald zich in een alles verslindende veroveringstocht van de wereld met zo’n beetje alles wat groot, gemeen en donker is aan zijn zijde. Filmspektakel gegarandeerd!

Laisser un commentaire