Geüpdatet op 26 November 2018

10 dingen die je nog niet wist over Michelle Obama

Delen op

Voormalige First Lady van de Verenigde Staten, succesvol auteur, moeder, filantroop; Michelle Obama is een vrouw met vele talenten. Recent kwam haar autobiografie Becoming uit, een boek waarin ze haar lezers meeneemt achter de schermen en verbazend veel van zichzelf prijsgeeft. Wij verzamelden alvast tien weetjes die je vermoedelijk nog niet kende over deze intrigerende vrouw.

1. Haar vader werkte in een waterzuiveringsbedrijf.

2. Als kind leefde ze zeer bescheiden. De familie woonde in een klein appartement. Michelle en haar broer Craig sliepen beiden in de woonkamer.

3. Michelle was de mentor van Barack Obama toen hij vakantiewerk kwam doen in het advocatenbureau Sidley Austin, waar zij werkte.

4. Hoewel Barack zijn hart al snel aan Michelle verloor, stuurde zij hem meermaals de laan uit alvorens akkoord te gaan met een date. Als redenen citeert ze niet alleen hun professionele band maar ook simpelweg het feit dat zij zich initieel niet aangetrokken voelde tot hem.

5. Volgens haar vrienden is ze een fervent en frequent sporter.

6. Ze is decaan geweest van de University of Chicago.

7. Toen haar man verkozen werd tot president van de Verenigde Staten stond Michelle niet te trappelen om te verhuizen naar het Witte Huis. Ze bleef zelfs nog een tijdje samen met haar twee dochters in Chicago wonen.

8. De codenaam die de geheime diensten voor haar gebruik(t)en is ‘Renaissance’

9. Ze is een van slechts drie First Ladies die kunnen zeggen dat ze een masterdiploma op zak hebben (Hilary Clinton en Laura Bush vervolledigen dit trio).

10. Twee keer achtereen stond ze op de cover van Vogue US. Een wapenfeit dat haar tot een nog grotere celebrity maakte dan ze al was.

 

Laisser un commentaire