Gepubliceerd op 30 November 2018

Claim The Climate, de mars die het klimaat terug op de agenda zet

Delen op

Nu zondag, 2 december, is het tijd om buiten te komen. Niet zozeer voor jezelf, maar wel voor het klimaat. Want Claim The Climate zou wel eens de grootste klimaatmars ooit kunnen worden op Belgische bodem. Een niet te missen kans, kortom, om je stem te laten horen.

Iedereen wordt dit weekend in Brussel verwacht voor wat de grootste klimaatmars ooit op Belgische bodem belooft te worden. Op Facebook, waar het evenement al enige tijd aangekondigd wordt, geven 36.000 mensen aan dit weekend te zullen afzakken naar de hoofdstad terwijl 54.000 anderen geïnteresseerd zijn.

Hoeveel mensen daadwerkelijk zullen opduiken, blijft vooralsnog een vraagteken, maar de mars biedt wel een unieke kans om je stem te laten horen en onze regering en politici attent te maken op de desastreuze gevolgen als het huidige klimaatbeleid niet wordt bijgestuurd.

Op het programma

Te voet, te fiets of met de trein, je wandelschoenen zal je in ieder geval nodig hebben voor deze mars waar je samen met je familie en vrienden aan kan deelnemen. Hoe meer, hoe liever.

De aftrap wordt gegeven aan het Brusselse Noordstation om 12u. Animatie langs het parcours is voorzien, zelfs voor de allerkleinsten. Eindhalte is het Jubelpark, waar een groots spektakel in de steigers staat opdat je met een hapje en een drankje in de hand de ziel uit je lijf kan dansen voor Moeder Natuur. Als dat geen leuk vooruitzicht is…

Claim The Climate, zondag 2 december, Noordstation, 12u. Alle praktische info over de mars en het slotgebeuren in het Jubelpark vind je op www.claimtheclimate.be.

Laisser un commentaire