Geüpdatet op 17 December 2018

Nooit meer stoppen voor een rood licht dankzij deze Jaguar

Delen op

Rode stoplichten zijn de doorn in het oog van menig gehaast autobestuurder. Dankzij Jaguar wordt dat binnenkort misschien iets waar je niet meer van wakker hoeft te liggen. De Britse luxeautoconstructeur zou namelijk werken aan een auto die kan communiceren met verkeerslichten opdat jij nooit meer voor een rood licht staat. 

Green Light Optimal Speed Advisory heet de technologie en het is eigenlijk niet meer dan een knap staaltje techniek dat jou vertelt hoe snel je mag rijden om te maken dat je kan meesurfen op wat ze in Nederland de Groene Golf noemen – lees: één stoplicht groen, alle lichten daarna ook mits je je aan de snelheidsbeperking houdt.

In praktijk zou een auto uitgerust met GLOSA communiceren met stoplichten om het aantal files te verminderen, accidenten te vermijden en vervuiling tegen te gaan door te maken dat de auto minder stopt en start. Een win-win voor iedereen kortom, en er is nog een bonus voor de autobestuurder, want het systeem zou tevens in staat zijn om te vertellen welke parkeerplaatsen in de buurt van de auto nog vrij zijn.

De implementatie van de technologie zal echter nog niet voor morgen zijn, want opdat het systeem optimaal werkt, moeten alle auto’s en stoplichten ermee uitgerust zijn. Het zal dus nog even een toekomstdroom blijven, maar wel een hele mooie.

Laisser un commentaire