Gepubliceerd op 15 Januari 2019

Dit zijn de meest legendarische koppels van het witte doek

Delen op

Samen het filmscherm delen is één ding, samen buiten de filmset de lakens delen, is nog iets anders. De meest legendarische Hollywoodduo’s? We zetten ze even voor je op een rij.

Liz Taylor & Richard Burton

Hun relatie was er eentje met veel ups en downs, zowel in de films als erbuiten. Het was liefde op het eerste gezicht toen ze elkaar ontmoetten op de set van Cleopatra in 1963. Het waren de gouden jaren van de Amerikaanse film en de namen Liz Taylor en Richard Burton behoren, net als hun liefdesverhaal, inmiddels tot de mijlpalen van de filmgeschiedenis.

Romy Schneider & Alain Delon

Eén blik op de liefdesscènes van La Piscine en je weet hoe laat het is: de passie van Alain Delon en Romy Schneider spat net niet letterlijk van het scherm.

Audrey Hepburn & Mel Ferrer

Een beeld zegt meer dan duizend woorden, luidt het spreekwoord, en het onderstaande beeld doet dat zeker en vast. Audrey Hepburn en Mel Ferrer kenden elkaar door een door. Tederheid troef bij dit legendarische filmkoppel.

Ali MacGraw & Steve McQueen

“Passioneel, dramatisch, pijnlijk en extatisch, maar onvermijdelijk”. Kortom: zoals een liefdesverhaal moet zijn. Zo was het liefdesverhaal van Ali MacGraw en Steve McQueen. Een niet voor de hand liggend maar onvermijdelijk koppel.

Marion Cotillard & Guillaume Canet

Van vrienden naar minnaars naar wederhelften; het favoriete koppel van de Franse cinema is de verpersoonlijking van liefde in tijden van mediatisering. Of je nu kijkt op sociale media of in kranten; ze zijn overal. En ze zien elkaar doodgraag. Een koppel dat we tot in de eeuwigheid zien samenblijven. Misschien vinden we ze daarom zo leuk.

Amal  & George Clooney

Amal  en George Clooney vormen zonder twijfel een van de meest glamoureuze koppels van Hollywood. De acteur die nooit zou trouwen, bezweek toch voor de charmes van de mensenrechtenadvocate na hun ontmoeting in Londen. Intussen zijn ze getrouwd en de trotse ouders van een tweeling.

 

Van Riffont Natacha

Laisser un commentaire