Geüpdatet op 17 Januari 2019

Dit is zonder twijfel de leukste bibliotheek ter wereld

Delen op

De meest unieke bibliotheek ter wereld? Die staat in Coeur d’Alene in het Amerikaanse Idaho. Bibliothecaresse Sharalee Armitage Howard toverde er een oude boomstam om in een minibibliotheek. Of hoe een stervende boom kan leiden tot een betoverend leuk idee. 

Dit mooie verhaal begint op 10 december 2018, wanneer Sharalee Armitage Howard een foto post van een oude boomstam die een verlichte kast lijkt te herbergen. Ze vertelt er tevens bij hoe haar boombibliotheekproject ontstond.

“We moesten een enorme boom kappen die meer dan 110 jaar oud was”, schrijft ze in haar Facebookpost. “Ik vond dat zonde en zocht naar een manier om de boom toch een tweede leven te geven. En zo is deze unieke bibliotheek ontstaan.”

Er kwam wat creativiteit en vakmanschap aan te pas om het project tot een goed einde te brengen, maar inmiddels is de verlichte miniboombibliotheek toegankelijk voor al wie wil en biedt hij plaats aan een honderdtal boeken.

Sharalee zou er graag een ontmoetingsplaats van maken. Wie iets wil lezen, kan er een boek komen halen. Wie een boek teveel heeft, kan het erin komen zetten.

Leuk detail zijn de miniboeken boven de deur. Wie goed kijkt, merkt dat ze verwijzen naar grote klassiekers uit de literatuur. The Call of the Wild van Jack London, The Grapes of Wrath van John Steinbeck, The Hobbit van J.R.R. Tolkien; ze staan er allemaal tussen.

 

Van Riffont Natacha

Laisser un commentaire