Gepubliceerd op 17 Januari 2019

3 redenen om naar de nieuwe Netflix serie YOU te kijken

Delen op

Dé aanrader van het moment op Netflix is zonder twijfel de serie YOU, beschikbaar op de streamingdienst sinds eind december 2018. Drie redenen waarom ook jij er dringend naar moet beginnen kijken.

Gebaseerd op de gelijknamige roman van Caroline Kepnes, draait YOU rond Joe Goldberg (Penn Badgley), een bibliothecaris met psychopathische trekjes die geobsedeerd raakt door een jonge schrijfster die zijn liefde voor boeken deelt. Een verhaallijn die enigszins beklemmend aanvoelt, maar de serie is een absolute must-see. Dit is waarom.

1. Schijn bedriegt

Joe Goldberg heeft op het eerste gezicht alles van een prins op het witte paard. Hij is charmant, intelligent, geboeid door fictie, altijd klaar om te luisteren, beschermend, verleidelijk; de perfecte man om aan de haak te slaan, kortom. Maar achter zijn mooie gezicht gaat een monster schuil dat zijn prooi uitkiest en vervolgens niet meer loslaat.

2. Perfectie bestaat niet

Niemand is perfect en daardoor is ook geen enkele relatie perfect. Een levensles waar deze serie je met de neus op drukt. YOU toont op magistrale wijze dat op lange termijn de maskers altijd afvallen. De werkelijkheid haalt het altijd van het droombeeld. Hoe ontgoochelend dat ook moge zijn.

3. Sociale media worden met de vinger gewezen

YOU toont ook onomwonden hoe gevaarlijk sociale media kunnen zijn. Dat je voorzichtig moet zijn met wat je erop post, weten we allemaal, maar dat je accounts op een paar minuten gehackt kunnen worden, verwacht niemand. En toch is het zo. Een paar tikken op zijn toetsenbord en hup, Joe heeft toegang tot alle info in de gsm van zijn slachtoffer. Foto’s, socials, alles. En dan begint de ellende.

De serie slaagt er op magistrale wijze in om alle dilemma’s waar de huidige generatie mee worstelt te vatten en te verwerken, en dat maakt van YOU een absolute aanrader.

 

Van Riffont Natacha

Laisser un commentaire