Gepubliceerd op 28 Februari 2019

MINI viert zijn 6de decennium

Delen op

MINI wordt 60! Voor die heugelijke gelegenheid lanceert de befaamde stadsauto een limited edition van de Cooper. Van de MINI Cooper 60 Years Edition worden slechts 500 exemplaren gemaakt, beschikbaar vanaf maart 2019.

De eerste MINI rolde in 1959 van de band in Birmingham. Een schot in de roos, zo blijkt, want de kleine auto is al snel razend populair dankzij zijn leuke voorkomen, goede wegligging en motor.

De auto zal maar liefst drie keer de rally van Monte-Carlo winnen. Eigenlijk zelfs vier keer, maar de zege in 1966 werd ingetrokken na een bizar verhaal over slecht afgestelde koplampen.

2019 is een belangrijk jaar voor MINI want dit jaar mag de stadsauto 60 kaarsjes uitblazen. Om dat leuke feit extra in de verf te zetten verrast het merk met een limited edition van een van zijn bekendste modellen : de Cooper.

De MINI Cooper 60 Years Edition is een leuke nieuwe uitgave die knipoogt naar het illustere verleden van het merk.

De limited edition zal beschikbaar zijn in drie of vijfdeursversie. Ook de vier motorversies zijn beschikbaar : 2 diesels (116 en 170 pk) en 2 benzinemotoren (136 en 192 pk).

Oog voor detail en personalisatiemogelijkheden zijn altijd de sterke punten van MINI geweest. Ook bij deze limited edition werden beiden niet uit het oog verloren.

Geïnspireerd door de jaren 60 hebben de ontwikkelaars van MINI de kleur British Racing Green terug nieuw leven in geblazen. Een unicum, want deze carrosseriekleur is enkel en alleen voor de MINI Cooper 60 Years Edition beschikbaar. Wie wil, kan hem ook verkrijgen in de kleuren Melting Silver Midnight Black en Lapisluxury Blue.

Maar de pret stopt niet bij de kleur van de carrosserie. De limited edition is ook voorzien van een ’60 Years’ insigne, en dat zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant van de auto.

De mogelijkheid bestaat om de auto het insigne te laten projecteren telkens je de deuren open doet. Ook de velgen zijn, indien gewenst, in diverse uitvoeringen verkrijgbaar.

Authentieke materialen, vernieuwende designs en subtiele kleurpaletten maken van de binnenuitvoering van deze limited edition een waar feest voor het oog.

Het ’60 Years’ insigne siert tevens het sportstuur in nappaleder en de zetels uitgevoerd in getint leder. De kleur, MINI Years Lounge 60 Years Dark Maroon werd exclusief voor deze uitgave ontwikkeld.

Het interieur van deze MINI Cooper 60 Years Edition is een ware lust voor het oog. Er werd werkelijk op elk detail gelet, zoals we van MINI gewoon zijn. Een hebbeding van formaat, dus als je een MINI-fan bent, wees er dan snel bij !

Je kan de MINI Cooper 60 Years Edition ontdekken (en een testrit reserveren) op www.mini.be.

 

Van Riffont Natacha

Laisser un commentaire