Gepubliceerd op 7 Maart 2019

Parajumpers, partner van jouw avonturen

Delen op

Parajumpers is het geesteskind van Massimo Rossetti, een Italiaanse stylist gespecialiseerd in de import van Amerikaanse merken.

Het is tijdens een reis naar Alaska, waar Massimo Rossetti een lid van het 210de escadron van de nationale luchtmacht ontmoet, dat hij het idee krijgt voor Parajumpers.

De mannen van het 210de escadron zijn bevoegd voor reddingsoperaties in de meest woeste en onherbergzame domeinen ter wereld. Een boot op de dool, alpinisten die vastzitten op 4000 meter hoogte of een onderzeeër die op grote diepte in de problemen komt; deze mannen staan altijd paraat om in te springen. Ze zijn ook gekend onder de initialen PJ, de ParaJumpers.

Het waren deze mannen die Massimo Rossetti op het idee brachten een collectie te maken die voldeed aan de eisen die zij van kleren verwachten: warm, innovatief en high tech waar mogelijk. Parajumpers was geboren.

Uitgevoerd in ultraresistent nylon, zijn deze jassen voorzien van een warme binnenlaag (verwijderbaar indien gewenst) en een kap met bontrand.

Deze rand wordt gemaakt met de vacht van de Finse wasbeerhond voor de vrouwenmodellen en de vacht van de in Noord-Amerika levende coyote voor de mannenmodellen. Gebruik van traditioneel bond weigert het merk uit ethische redenen.

Opvallend aan de jassen van Parajumpers is dat de bovensluiting eigenlijk een musketon is zoals parachutespringers vaak gebruiken. Vooraan hebben de jassen ook een grote zak met ritssluiting en drie kleinere zakken om dingen zoals iPods, gps-systemen en smartphones in te bewaren.

De voering van de jassen bestaat uit 100% eendendons of 90% eendendons en 10% eendenveren. Deze warme voering is afkomstig van eenden die leven in Azië of Europa.

De nieuwe collectie PARAJUMPERS SS19 biedt een ruime keuze aan jassen geschikt voor een heel gamma aan temperaturen. Ze zijn mooi én functioneel, aan u enkel nog de keuze voor welk avontuur u ze deze zomer gaat gebruiken.

Meer info op www.parajumpers.it.

 

Van Riffont Natacha

Laisser un commentaire