Geüpdatet op 9 April 2019

De 5 beste restaurants om ramen te eten in Brussel

Delen op

Ramen is een Japans gerecht op basis van noodles, bouillon, groenten, vlees of vis. Als je in Brussel of omstreken woont, heb je geluk, want de goede ramenadresjes liggen er voor het rapen. Dit zijn alvast onze vijf favorieten. Umamido Bij Umamido proef je van Japanse gerechten met een lokale twist. Het is het perfecte restaurant voor al wie graag lekker eet en snel bediend wordt. Bezieler Guy viel voor de Japanse keuken tijdens een studiereis. Bij Umamido kies je je ramen uit een uitgebreide kaart, om ter plaatse op te eten of om mee te nemen.

Voir cette publication sur Instagram

VEGETARIAN GOODNESS ???? ! And even vegan if you ask without the organic egg and with rice cakes ! Anyone doing #veganuary ? ?? #shoyu

Une publication partagée par Umamido (@umamido) le

Umamido heeft drie restaurants in Brussel: Chaussée de Vleurgat 1 in Elsene, Place Sainte Catherine in Brussel centrum en Rue du Bailli 14, eveneens in Brussel centrum. Samourai Ramen Dit kleine broertje van het befaamde Le Samourai is een noodlebar die je dringend moet ontdekken. Voor iets meer dan 10 euro smul je hier van een heus menu, bestaande uit een ramen, een bijgerecht en enkele gyoza (Japanse ravioli gevuld met groenten, vlees of gevogelte). Samourai Ramen heeft twee adressen in Brussel: Rue Fossé-aux-loups 28 in Brussel centrum en rue Capitaine Crespel in Elsene. Little Tokyo Little Tokyo ligt middenin het hart van Elsene. Je vindt er Japanse gerechten klaargemaakt met een hedendaagse twist. De gebruikte ingrediënten zijn kraakvers en lokaal geproduceerd. De kaart wijzigt dan ook regelmatig. Deco-gewijs is dit een supertrendy adresje. In de zomer is het er trouwens heerlijk vertoeven op het grote terras.

Voir cette publication sur Instagram

Wanna try our Ramen Tonkatsu? ? See you tonight at Little Tokyo, open now every Sunday evening! ?

Une publication partagée par Little Tokyo (@littletokyobxl) le

Little Tokyo, Rue Saint-Boniface 15 in Elsene. Kokuban Een onvermijdelijk adresje voor al wie houdt van de Japanse keuken. Zelfs fijnproevers komen hier probleemloos aan hun trekken. Het menu is gevarieerd en de ramen worden geserveerd in gulle porties. Kokuban heeft twee adressen in Brussel: Rue Vilain XIIII 53 in centrum Brussel en in de Belliardstraat in Etterbeek. Kumiko Izakaya Kumiko Izakaya heeft een atypisch concept voor een Japans restaurant. De gerechten zijn een mengeling van de Japanse én Belgische keuken. Het beste uit twee werelden, als het ware. Op de kaart staan heerlijke ramen in diverse smaken. Ook de onigiris (een driehoekige rijstmengeling verpakt in een norivel) zijn absolute aanraders.

Kumiko Izakaya, Rue d’Alost 7, 1000 Brussel.   Van Clémence Godfroid

Laisser un commentaire