Geüpdatet op 9 April 2019

OMEGA Apollo 11: to the moon & back!

Delen op

Vijftig jaar geleden zette de mens voor het eerst een voet op de maan. Een historisch moment dat de grenzen van wat tot dan toe mogelijk leek voor altijd verlegde. Dit jaar viert OMEGA deze unieke verjaardag met een nieuwe Speedmaster. Het model weerspiegelt perfect de bijzondere link met de ruimtevaart en de erfenis van de Apollo 11-missie.

Op 21 juli 1969 werden Neil Armstrong en Buzz Aldrin de eerste mensen op de maan. Die eerste stappen duurden slechts twee en een half uur, maar drukten een onuitwisbare stempel op de geschiedenis van de ruimtevaart. De Apollo 11-missie vormt ook een van de meest emblematische momenten in de OMEGA-traditie. Meer dan tien jaar na zijn creatie werd de OMEGA Speedmaster Professional die in 1957 voorgesteld werd, het eerste op de maan gedragen horloge.

Ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van de eerste maanlanding bedacht OMEGA een Speedmaster in een beperkte oplage van 1014 exemplaren: precies hetzelfde aantal als van 1969 tot 1973 van de oorspronkelijke versie gemaakt werden, met een vijfjarige garantie.OMEGA bedacht voor elk exemplaar een nieuwe kraterdoos, geïnspireerd door het originele doosje van het BA145.022 model uit 1969. De box is bekleed met ceramiek; elk pand heeft zijn eigen structuur, wat elke stuk uniek maakt. Op de bovenkant bevindt zich een 3D-print van het maanoppervlak, waar de Apollo 11 landde en waar Neil Armstrong zijn eerste voet op de maan zette: de Mare Tranquillitatis.

De chronograaf werd geïnspireerd door het beroemde design van de Speedmaster BA145.022, en bestaat uit Moonshine™ 18K goud: een unieke legering met de kleur van de maneschijn tegen de diepblauwe nachtelijke hemel. Deze legering is iets bleker dan het traditionele gele 18K goud. Het is bovendien kleurvaster en beter bestand tegen glansverlies.De gepolijste kast met satijnglans van 42mm heeft de typische asymmetrische vorm van de vierde generatie Speedmasters. De gepolijste polsband met satijnglans bestaat uit rijen van vijf gebogen schakels en een gegroefde gesp met een vintage Ω-symbool. Fans van de geschiedenis van OMEGA kunnen zich vermaken door de verschillende vintage elementen op dit model te herkennen.

Net zoals met het model uit 1969 heeft OMEGA een bordeauxrode bezelring toegevoegd. Die bestaat uit met een specifiek procedé vervaardigd ceramiek.De verticale wijzerplaat draagt het woord “Au750”, wat wijst op het gebruik van massief goud. De gepolijste wijzers zijn afgewerkt met geslepen zwarte onyx. Ook de uur- en minuutwijzers zijn zwart, net zoals de secondewijzer en de teller van de chronograaf.

Op de achterkant van de kast zijn de verjaardagsdatum, het nummer van de beperkte oplage en de vermelding ‘Master Chronometer’ gegraveerd.

Een insert in maanmeteoriet die de maan vertegenwoordigt werd verwerkt in de ring. De aarde en de maan zijn er in hun werkelijke relatieve proporties ten opzichte van elkaar voorgesteld.

Een prachtig historisch moment dat uitgedrukt wordt dankzij deze nieuwe limited edition van OMEGA!

Meer info op www.omega.com

 

Van Riffont Natacha

Laisser un commentaire