Gepubliceerd op 17 Mei 2019

Aftellen naar de zomer: Bolivia

Delen op

Door het hele land vullen de terrasjes zich stilletjes aan. De heerlijke mei-zon doet ons dromen over een ideale vakantiebestemming. Een echte aanrader is een verborgen parel in Latijns-Amerika, Bolivia. Laat de clichés maar varen over deze regio want landen als Brazilië, Peru en Chili hebben zich op toeristisch gebied duidelijk versterkt en ook Bolivia is aan een opmars bezig. Je vindt er namelijk nog overal ongerepte natuur en resten van het raadselachtige Inca verleden, waar vooral het Zuidoosten van het land hoge ogen mee gooit .

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Copacabana… but the beach is missing! •⠀ •⠀ When border crossing from Bolivia to Peru you pass this little town. There is nothing to do except for eating incredibly delicious trout, fresh from the lake. The hike up to this viewpoint was actually pretty challenging, taking this picture even more: Rose gets uncomfortable from heights, and it may not be very visible but we’re atop of a steep cliff ? Worthy view though! • • #cerrocalvario#bolivia#copacabana#coastline#laketiticaca#travelsouthamerica#worldtrip#wereldreis#lapazbolivia#gopro#harbour#hiking#viewpoint#discoversouthamerica#travelcouples#experiencebolivia#boliviahop#worldtrip2019#backpacking#backpackersintheworld#adventure#goingwild#yellowdress

Une publication partagée par PIETER & ROSALIE (@goingworldwild) le

Aan de grens met Peru bevindt zich het Titicacameer. Om een dagje te genieten van de rust aan het water heb je de mogelijkheid om naar de eilanden Isla del Sol en Isla de la Luna te gaan vanuit Copacabana. Dit kuststadje is an sich niet zo heel bijzonder, maar het is een belangrijk verbindingspunt om verder te reizen naar andere grootsteden.

De eilanden daarentegen stralen iets unieks uit door de combinatie van natuur en eeuwenoude geschiedenis. Dit alles met een prachtig uitzicht op het grootste bevaarbare meer ter wereld.

Hoewel het niet de officiële hoofdstad van Bolivia is, krijgt La Paz deze titel wel vaak toegewezen. De”schaduwhoofdstad”  wordt door inwoners ook wel de Luchtstad genoemd. Enerzijds omdat er een groot hoogteverschil is binnen de stad en anderzijds omdat de skyline op allerlei manieren vanaf een zekere hoogte te bewonderen is.

De handigste en veiligste optie is door middel van de kabelbaan: Teleferico. Een ritje kost amper één euro en aangezien het in de zomer vroeger donker wordt dan bij ons heb je al een prachtig uitzicht op de hele stad vanaf 18:00.

De tweede optie om de stad vanuit een spectaculaire oogpunt te aanschouwen is als paraglider. Een gids komt je ’s ochtends ophalen aan je hotel, rijdt een uur naar de andere kant van de stad om dan samen aan de top van een berg een ongelooflijk avontuur te beleven. Dit is vanzelfsprekend alleen voor de echte durvers.

Het stereotiepe Bolivia vinden we echter wel terug in het stadje Uyuni. Hier leven een paar honderd mensen vooral van de mijnbouw en het toerisme. Tot een paar jaar geleden was het tevens een van de passages van de Dakar-rally. Dit verklaart eveneens waarom we op de zandwegen (niet dat er andere soorten aanwezig zijn in deze regio) enkel grote jeeps en 4×4’s vinden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Bolivien ?? #LehreraufAbwegen #salardeuyuni #dakarbolivia #bolivien #traveltheworld #makingmemories

Een bericht gedeeld door Elli T (@recorre_el_mundo_) op

 

Elke dag vertrekt een horde touroperators naar de grootste zoutvlakte ter wereld. Of je nu kiest voor een private service met verblijf in een driesterrenhotel of je reist in groep, de tour blijft min of meer dezelfde.

 

Onderweg kom je de meest hallucinante  landschappen tegen zoals regenboogbergen, flamingolagunes en vulkanen met als hoogtepunt: Salar de Uyuni.

Zo ver als je kan kijken zie je een witte vlakte die op het eerste zicht aan ijs doet denken. De weerspiegeling van het water zorgt vooral tijdens de zonsondergang voor fabelachtige foto’s. Afhankelijk van de touroperator is het zelfs mogelijk om in een zouthotel te overnachten. Zorg hierbij wel voor genoeg warme kledij. Want zelfs in de zomer koelt het ‘s nachts ongelooflijk snel af.

Voor velen vindt aan het einde van de laatste nacht het absolute hoogtepunt plaats, namelijk afsluiten in een hot spring (een natuurlijk warmwaterbad) waar een ongelooflijke sterrenhemel zich aanbiedt zonder gehinderd te worden door enige vorm van lichtvervuiling.

Terugkeren naar België kan op twee manieren. De meeste touroperators gaan aanbieden om je terug af te zetten in Uyuni waarna je kan terugreizen naar La Paz waar elke dag aan aanzienlijk aantal vluchten vertrekken naar Europa.

De snelste oplossing is echter op tijd boeken om terug te keren via Calama in Chili niet ver van de Atacamawoestijn. De grens ligt namelijk maar twee uur verwijderd van de laatste stop. Anders staat er een terugrit van zeven uur op de planning. Bovendien is er geen extra visum vereist voor Europeanen die van Bolivia naar Chili reizen. Ten slotte kunt u het best twee weken voorzien om dit prachtig land te ontdekken.

 

Door Stef Lyskawa

Laisser un commentaire