Gepubliceerd op 20 Mei 2019

Een jongensdroom van een jonge chef: Table’O

Delen op

Hun deelname aan het VTM-programma Mijn pop-up restaurant ging niet ongezien voorbij. Nadat ze de finale verloren, besloten Daniela Sparanero en Mitchell Merola, om met de ervaring die ze hadden vergaard, hun ideeën om te zetten tot iets tastbaar. Aan de rand van de taalgrens niet ver van Sint-Truiden transformeerden de twee jonge Limburgers de oude Pastorie van Heers om tot een eigentijds en chique complex.

table O la posta

Naar eigen zeggen bieden ze drie concepten onder één dak aan: Table’O, Bistr’O en de B&B

Table’O is de jongensdroom van Mitchell: Een gastronomisch restaurant waarbij de chef op een verrassende manier telkens zijn gerechten presenteert. Dit in combinatie met de bediening van de charmante gastvrouw Daniela zorgt voor een ongelooflijk aangename culinair verblijf.

Bistr’O is de light versie van Tabl’O. Gasten kunnen hier a la carte eten  of een menu met seizoensingrediënten kiezen, waarbij de prijzen iets democratischer zijn dan in het restaurant. Daarnaast kunnen fietstoeristen die een daguitstap langs de fruitbloesems doen, even stoppen voor een hapje en een drankje.

Table’O is vooral een aanrader voor dagjestoeristen. Want de ligging is een ongelooflijke troef voor wie houdt van lekker eten in een mooie omgeving. De fruitstreek Haspengouw is dan ook zeker de moeite om in een weekendje  te verkennen.

De laatste parel aan de kroon van het jonge koppel is de Bed and Breakfast. De vier kamers hebben allemaal hun eigen touch gekregen. In tegenstelling tot wat je zou verwachten als je de buitenkant van de pastorie ziet, zijn de kamers absoluut niet oubollig. De slaapkamers kunnen echter beter beschreven worden als een oase van rust.

Naar eigen zeggen zijn ze dan ook bijzonder trots op het parcour dat ze de afgelopen 2 jaar hebben afgelegd. Het is dan ook lovenswaardig dat een jong koppel zo een groot risico heeft durven nemen.

Ook in de toekomst zullen ze streven naar enkel het beste en nieuwe opportuniteiten zoeken om te blijven groeien. In ieder geval heeft Gault & Millau hun harde werk al beloond met 13,5/20 in de laatste uitgaven van hun gids. Daarnaast kwam er ook bemoedigende kritiek: ”Een sterke nieuwkomer met een gemotiveerd duo dat aan deze uitzonderlijke locatie een beloftevolle bestemming heeft gegeven”.

 

voor meer info
Table’O
Bovelingenstraat 165
3870 Mechelen-Bovelingen (Heers)
T. 011 283 – 981
info@table-o.com
www.table-o.com

 

Door Stef Lyskawa

Laisser un commentaire