Geüpdatet op 10 Januari 2019

The Restaurant : Vernieuwende keuken

Delen op

De opening van The Restaurant by Pierre Balthazar is het sluitstuk van de metamorfose waaraan The Hotel Brussels twee jaar geleden is begonnen. Dacht u dat u op gastronomisch vlak alles gezien en geproefd had? U zult verbaasd staan.

The Restaurant The Hotel Brussels BelgiumDe geschiedenis van The Restaurant begint met een uitdaging aan het adres van Pierre Balthazar. De Brusselse chef is een van de beste interpreten van de hedendaagse internationale keuken. Hij heeft uitgebreide ervaring als coördinerend chef van prestigemaaltijden op Europese tops. Maar bekendheid kreeg hij pas toen de groep Pandox AB hem koos als leidinggevende van de keukens van The Hotel, dat op dat moment een transformatie doormaakte. Als “Culinary Director” van The Hotel gaf hij een volledig nieuwe draai aan het concept hotelrestaurant. Zijn inspiratie haalde hij uit zijn ervaring aan de zijde van grote buitenlandse chefs en de creativiteit van de internationale keuken. Zijn culinaire benadering is radicaal vernieuwend.

The Restaurant The Hotel Brussels Belgium

Wie bij Pierre Balthazar komt eten, maakt een culinaire reis door Frankrijk, Italië, Thailand en België en ontmoet daarbij internationale topchefs: de Franse sterrenchef Michaël Fulci (Les Terraillers in Biot, vlakbij Cannes), de eveneens besterde Italiaan Luigi Taglienti (Il Ristorante Trussardi alla Scala, Milaan) en de Thai Oth Sombath (Aux Trois Nagas, in het 16de arrondissement van Parijs). Samen met onze landgenoot zijn ze op vernieuwende wijze aan de slag gegaan met negen seizoensproducten, verdeeld over drie categorieën (vlees, vis en overige). Daar hadden ze het kunnen bij laten – we zijn zo al blij – maar ze gaan nog verder en verwerken die producten op twee manieren: een klassieke en een meer creatieve variant. Ze scheppen zo verrassende combinaties van smaken en bereidingswijzen. Dit alles met uniek uitzicht op het Egmontpark, vanaf de gelijkvloerse verdieping van The Hotel. Ongekend genieten!

The Restaurant The Hotel Brussels Belgium

The Restaurant by Pierre Balthazar is geopend van maandag tot zaterdag van 12 tot 14.30 uur en van 19 tot 22.30 uur. Zondag gesloten. Waterloolaan 38, 1000 Brussel. Tel.: 02 504 22 32. www.therestaurant.be

The Hotel Brussels. Ondergrondse parking met 120 plaatsen. Tel.: +32 (0)2 504 33 35. www.thehotel.be


ONTMOET DE CHEFS

Tien dagen per jaar komen de drie chefs op bezoek in The Restaurant om samen met Pierre Balthazar te koken. Op die dagen worden de producten eventueel ook aan het seizoen aangepast. En vanaf begin 2015 zullen meer landen en meer chefs dit buitengewone internationale gastronomieconcept komen verrijken.


THE HOTEL BRUSSELS

Photo Olivier Pirard ,

Twee jaar heeft het gekost om het oude Brussels Hilton – eind 2010 overgenomen door de Zweedse hotelgroep Pandox AB – om te toveren tot het uiterst hedendaagse The Hotel. The Hotel staat aan de Waterloolaan, omgeven door luxeboetieks. Het uitzicht op de stad Brussel is adembenemend. Het unieke hotel telt 421 innovatieve kamers en suites, 12 vergaderzalen, The Urban Spa & Fitness, The Restaurant by Pierre Balthazar en een bar & lounge.

 

 

Aurélie Schoonjans

Laisser un commentaire