Geüpdatet op 11 Juni 2019

Wie wordt de nieuwe Bond ?

Delen op

Voor de laatste keer zal Daniel Craig de rol vertolken van 007 in de 25ste Bondfilm. Maar de producenten zijn nu al haastig op zoek naar een vervanger om de franchise verder te kunnen zetten. Hieronder vindt u een shortlist van potentiële kandidaten.

Idris Elba
Diversiteit is nog nooit zo sexy geweest in Hollywood als nu. Het zal dan ook niet verbazen dat filmmakers nadenken om James Bond in een nieuw jasje te steken. De meest charismatische Brit op dit moment voldoet perfect aan deze checklist. Alleen is zijn leeftijd misschien een punt waardoor de producenten afhaken.

Cillian Murphy
Het heeft lang geduurd voordat Cillian bekend werd bij het grote publiek. Maar met de rol van Thomas Shelby in Peaky Blinders heeft Cillian Murphy bewezen dat hij zonder moeite een mysterieuze actieheld met voldoende charme kon neerzetten.

Richard Madden
De meest voor de hand liggende keuze, is waarschijnlijk Richard Madden. Met zijn 31 lentes zou hij voor nog meer dan twee decennia de rol van spion kunnen vervullen. Bovendien weten we dankzij zijn vertolking van Rob Stark dat hij serieuze rollen aankan waar een potje in gevochten wordt.

Tom Hardy
Van alle namen in deze lijst, heeft Hardy de meest gevarieerde filmografie. Van romantische komedies tot superheldenfilms, niets is onmogelijk voor deze Britse gentelman. Het is dus niet verwonderlijk dat hij in dit lijstje staat.

Michael Fassbender
Hoewel we niet kunnen twijfelen aan het talent van Michael Fassbender, zal hij zeker niet bovenaan het lijstje staan. Fassbender staat namelijk nog steeds onder contract om Magneto te spelen in de X-men franchise. Op hetzelfde moment in twee grote filmreeksen een hoofdrol vertolken lijkt vrij onwaarschijnlijk.

Tom Hiddleston
Op dit moment is hij één van de meest populaire acteurs bij jonge vrouwen. De keuze om voor Tom Hiddleston te kiezen als nieuwe bond zou dan ook een goede keuze zijn om een nieuw publiek aan te trekken.

Robert pattinson
Robert Pattinson zit in hetzelfde schuitje als Fassbender. Vorige maand kwam namelijk aan het licht dat hij de rol van Batman zou vertolken. Opnieuw zou dit een langere periode innemen en het lijkt dus vrij onwaarschijnlijk dat hij nog meedingt naar deze rol.

Henry Cavill
Wie wel al openlijk gesolliciteerd heeft naar de rol van de Britse geheime agent is supermanacteur Henry Cavill. Hij is al een gevestigde waarde in de filmindustrie en heeft met de laatste Mission Impossible laten zien dat hij in staat is om zijn eigen stunts te doen.

Channing Tatum
Charme in overvloed en hij zou niet alleen de vrouwenharten in het verhaal  sneller doen slaan. Maar Tatum heeft nog niet vaak een grote rol gespeeld in een serieuze actiefilm. Het lijkt dan ook onwaarschijnlijk dat de producenten dit risico zouden nemen.

Bradley Cooper
Opnieuw één van de ouwere rotten in het vak. Met zijn 44 jaar lijkt het opnieuw onwaarschijnlijk dat EON voor een relatief oude acteur zou kiezen, aangezien ze voor een aantal films dezelfde Bond willen behouden.

Chris Pratt
De voordelen zouden niet opwegen tegen de nadelen van deze casting. Eén van de meest geliefde Amerikanen is namelijk vooral bekend vanwege zijn komische rollen. Daarbij zou hij een accent moeten aanmeten, iets waarvan we niet weten of het geloofwaardig zal klinken. In dit geval maken de andere Amerikanen in deze lijst meer kans.

Over we die nieuwe James Bond wordt, zal nog veel inkt vloeien. Wij zijn in ieder geval blij dat we nog geen afscheid moeten nemen van onze favoriete Britse spion.

Door Stef Lyskawa

Laisser un commentaire