Geüpdatet op 6 Juni 2019

Gentleman van de week: Kit Harington

Delen op

De naam Kit Harington zegt u misschien niet zo heel veel, maar u moet de laatste acht jaar onder een steen hebben geleefd om de woorden Game of Thrones en Jon Snow niet te hebben gehoord. De acteur die één van de populairste personages vertolkte in één van de meest bekeken shows aller tijden is onze gentelman van de week.

Christopher (Kit) Catesby Haringtonwerd geboren in een upperclass familie in het Verenigd Koninkrijk. Zijn vader is van adel., maar het creatieve talent heeft hij echter van zijn moeder geërfd. Daarnaast is hij evens vernoemd naar Christopher Marlowe, de grootste concurrent van Shakespeare gedurende de 16de eeuw.

In 2011 werd hij gecast als de bastaard Jon Snow in Game of Thrones. Hij groeide hierin van een underdog naar de grote publiekslieveling. Hij werd voor zijn vertolking beloond met 9 awards en meer dan 40 nominaties.

Zelf ziet Kit zich meer als een theateracteur. Zijn passie voor acteren ontstond toen hij Ben Whishaw, Hamlet zag spelen in een theaterstuk. Zijn eerste rol op het podium was die van Albert Narracott in War Horse. Na zijn doorbraak in Game of Thrones kreeg hij tevens de kans om in Doctor Faustus en The Vote te spelen op West End.

In 2017 kreeg hij de ongelooflijk kans om een van zijn voorvaderen te vertolken in de miniserie Gunpowder. Deze BBC reeks gaat over het Gunpowder plot van 5 november 1605. Hierin speelt hij van de leiders die het parlement wouden opblazen, Robert Catesby.

Vorig jaar trouwde Harington met zijn tegenspeelster in GOT, Rose Leslie. Vanaf hun eerste scene samen was er een zekere aantrekkingskracht, maar werden ze eerst verliefd op elkaars personages voordat ze voor de personen achter hun ‘’maskers’’ beter leerde kennen. Volgens Kit zou IJsland, de locatie waar het tweede seizoen gedeeltelijk werd opgenomen, hebben bijgedragen tot de romantiek.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

#jonsnow #ygritte #gameofthrones

Een bericht gedeeld door Rose Leslie (@roseleslie_got) op

Naast zijn televisie- en theaterwerk is Kit Harrington een bekend reclamegezicht. Zo verzorgd hij promo’s voor Nissan, Jimmy Choo en Dolce & Gabana.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Back in black ?

Een bericht gedeeld door Kit Harington (@kitharingtonig) op

Nadat het 8ste en laatste seizoen van de HBO serie was ingeblikt begon Kit last te krijgen van angstaanvallen en zocht hij toevlucht in de drank. Daarom besloot hij zich voor een maand lang te laten opnemen in een privékliniek waar hij psychologische coaching kreeg, aan meditatie deed en kreeg hij tevens cognitieve gedragstherapie om met stress en negatieve emoties om te gaan.

De reden van zijn depressie was te wijten aan de onzekerheid die binnensloop na GOT. Gelukkig is Kit niet bij de pakken blijven zitten en is hij teruggekeerd naar zijn oude liefde, namelijk het theater. Dit keer zal hij op West End de hoofdrol vertolken in de productie van True West.

 

Door Stef Lyskawa

Laisser un commentaire