Geüpdatet op 11 Juni 2019

Under: Een sterrenrestaurant onder de oppervlakte

Delen op

Een van de meest uitzonderlijke gastronomische ervaringen kan je nu vinden in Noorwegen. Meer dan vijf meter onder het ijskoude water vind je het unieke restaurant UNDER.

Vanbuiten lijkt het restaurant op een reusachtig blok beton. Maar dit was een wel overwogen architecturale keuze. De romp van het gebouw zal namelijk dienen als een kunstmatig rif waar zeeslakken en algen worden ondergebracht.

Aangezien de gemeente Lindesnes bekendstaat om zijn wisselvallig weer, was er nood aan een stevig restaurant die bestand zou zijn tegen de druk van het water en wind- en waterstoten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Evening at under #snøhetta #food #sea #lindesnes #underlindesnes #norway #sørlandet Foto: Juergen Pollak

Een bericht gedeeld door Under (@underlindesnes) op

Eens u aankomt in het hart van het restaurant UNDER, vindt een vilten hal bedekt met eiken en enorme acrylvensters die een panoramisch uitzicht bieden op het mariene ecosysteem van de Noord-Atlantische Oceaan.

De kleuren van de muren van het restaurant UNDER veranderen naargelang het weer en de seizoenen.

Ook de keuken hecht veel belang aan de ecologische balans. Ingrediënten van het land en de zee ontmoeten elkaar om een gerecht te creëren die op een duurzame manier te consumeren is.

We kennen bijzonder weinig over het leven diep in de zee, maar dankzij UNDER krijgt iedere gast een exceptionele ervaring waarbij hij kennismaakt met het maritieme leven op een manier die hij of zij anders nooit zou meemaken.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

A taste of Under – by @ellitsgaard_under ? Stian Broch

Een bericht gedeeld door Under (@underlindesnes) op

Het is de Deense tweesterrenchef Nicolai Ellitsgaard die de leiding heeft over de keuken en jou deze buitengewone belevenis voorschotelt.

Naar eigen zeggen liggen de pijlers volgens de chefkok op het aanbieden van verse, ongeëvenaard gerechten in een omgeving waarvoor de klanten hun comfortzone moeten verlaten.

Bovendien wordt er niet alleen eten geserveerd in UNDER, maar is het ook de uitvalsbasis van een onderzoekscentrum waar de biodiversiteit rondom de zuidkust van Noorwegen wordt bestudeerd door interdisciplinaire teams.

Plan je een reisje naar de Noordse Fjorden? Vergeet dan zeker niet om dit op je bucket-list te zetten.

Voor meer info over deze magische plek surf naar http://www.under.no

Door Stef Lyskawa

Laisser un commentaire