Gepubliceerd op 11 Juni 2019

De politie van Dubai gaat weldra de lucht in

Delen op

De Verenigde Arabische Emiraten zijn gekend om hun decadente levensstijl en gebouwen. Dubai is de koploper in het extensief gebruik van bladgoud en de gewone kat en hond vervangen door exotische huisdieren. Er is niets wat geld niet kan kopen, maar gelukkig profiteren ook de overheidsdiensten hiervan. De politie heeft namelijk een nieuw speeltje.

De politie geeft namelijk opleidingen om een soort gigantische drone te kunnen besturen.

Het idee hierachter is dat de politie beter het overzicht zou kunnen bewaren en criminelen sneller zouden kunnen arresteren omdat ze geen last hebben van het verkeer.

Volgens de politie is de Hoverbike S3 2019 het perfecte vervoersmiddel om snel moeilijk tot bij bereikbare plekken te komen en sneller te responderen op noodoproepen.

De Hoverbikes zijn ontwikkeld door het Amerikaans bedrijf Hoversurf en zullen operationeel zijn vanaf 2020. Al 2 agenten hebben de volledige opleiding voltooid en zullen de eerste piloten van het team zijn.

De eerste keer dat de luchtmotor gepresenteerd werd, was in Dubai op GITEX, de jaarlijkse technologie expo.

Het bedrijf is bereid elk jaar 30 tot 40 extra voortuigen te verkopen aan de overheid van Dubai, mocht de vraag stijgen.

Na verloop van tijd zullen de hoverbikes ook beschikbaar zijn voor het grote publiek. De kostprijs wordt namelijk geschat op zo’n 200 000 euro, dus er zullen in de Arbische Emiraten wel een aantal potentiële kopers rondlopen. Alleen moeten ze wel nog goedgekeurd worden door de autoriteiten voordat ze er mee mogen vliegen.

Wij kunnen alvast niet wachten tot we onze politiediensten in de lucht zullen zien.

 

Door Stef Lyskawa

Laisser un commentaire