Geüpdatet op 16 Juni 2019

Formation: de nieuwe innovatie in draadloos geluid

Delen op

Het Britse audiomerk Bowers & Wilkins stelt zijn nieuwe lijn in draadloze geluidstechnologie voor. Het bedrijf was al bekend vanwege zijn design luidsprekers. Van het modieuze aspect hebben ze geen afstand genomen, de kabels daarentegen zijn verdwenen. Maak kennis met de Formation Wireless Technology.

Volgens CEO, Gregory Lee, was het de bedoeling om de kwaliteit van bedrade verbindingen ook draadloos te bereiken. De nieuwe technologie van Formation zorgt er dan ook voor dat deze tot een van de beste multiroomsystemen beschouwd kan worden.

Om een mooi en zuiver geluid te verkrijgen heeft het bedrijf zich gericht op aspecten waar de concurrentie af en toe vergeet naar te kijken. Eerst en vooral is er het gepatenteerde mash netwerk wat ervoor zorgt dat er draadloos geluid mogelijk is zonder dat de WIFI hier een nadeel aan ondervindt.

Verder hebben de luidsprekers maar een microseconde nodig om te synchroniseren, waardoor het perfecte geluid wordt voortgebracht. Ten slotte is er de audioresolutie van 96/24 bits die zorgt voor een geluid in hogere resolutie.

De combinatie van deze technologie resulteerde in de vijf producten die worden aangeboden in het nieuwe gamma.

Formation Bar: een stijlvolle soundbar met negen verschillende drivers voor hoge, midden en lage tonen. Dankzij het speciale centerkanaal heb je altijd het gevoel dat jeje middenin de film of muziek bevindt.

Formation Duo: de eerste draadloze luidsprekers voor streaming die dezelfde hifi-kwaliteit brengen als een bekabeld systeem en zo voldoen aan de meest veeleisende standaarden van Bowers & Wilkins.

Formation Wedge: één enkele luidspreker met een kenmerkende 120-graden elliptische luidsprekervorm. Het full-range luidsprekersysteem is opgebouwd uit vijf speciale luidsprekereenheden zodat grotere ruimtes met high-end stereogeluid gevuld kunnen worden. Perfect voor als je een tuinfeestje wil organiseren deze zomer.

Formation Bass: een draadloze subwoofer, opgebouwd uit twee drivers, krachtige versterkers en Dynamic EQ. Levert nauwkeurige lage tonen zonder vervorming en kan met andere Formation producten gecombineerd worden voor een ultieme geluidservaring.

Formation Audio: de gepatenteerde Formation Wireless Technology maakt van een traditioneel analoog systeem zoals een platenspeler een hifi-streamingsysteem voor een geluidservaring die het beste van beide werelden combineert.

Met andere woorden Bowers & Wilkins heeft de expertise die ze de voorbije 50 jaar hebben opgebouwd gecombineerd met de nieuwe ontwikkelde technologie van Silicon Valley waardoor er een aantal topproducten gecreëerd zijn waardoor er nieuwe en kwaliteitsvollere muziekgeluiden door het huis kunnen galmen.

Door Stef Lyskawa

Laisser un commentaire