Geüpdatet op 11 Juni 2019

Bombshell van de week: Lupita Nyong’o

Delen op

De hele wereld snakt naar meer diversiteit in de filmwereld. Vrouwen en minderheden eisen dan ook vaker hun plek op en proberen komaf te maken met jaren van white washing. Hoewel de uitspraak van haar naam menig journalist en talkshow host heeft doen vloeken, is deze toch de moeite om te onthouden: Lupita Nyong’o.

Haar vader was een voormalig professor politicologie, senator en zelfs minister in Kenia. Door haar ongelooflijk sterk Amerikaans accent zou niemand verwachten dat Lupita Nyong’o eigenlijk een Keniaanse actrice is die niet alleen geboren is in Mexico, maar ook haar hogere studies daar heeft gedaan.

Nadat ze terugkeerde uit Mexico kreeg ze de kans om een rol te vertolken in een Keniaanse miniserie. Het duurde echter nog een tijdje voor haar grote doorbraak kwam. Steve McQueen caste haar voor zijn grote Oscar film  in  Twelve Years a Slave. Vervolgens was haar acteer carrière gelanceerd.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

NAACP Image Awards ?? #BlackPanther #UsMovie

Een bericht gedeeld door Lupita Nyong’o (@lupitanyongo) op

Niet alleen kaapte deze op de Oscars de prijs voor beste film, maar werd Nyong’o ook beloond voor haar sterke vertolking met een oscar voor beste vrouwelijk bijrol.

Nadien ging het snel en mocht de Afrikaanse schone in 5 Disney films opdraven. Voor Jungle Book en de nieuwe Star Wars films leende ze haar stem. Daarnaast was ze te zien als stoere vechtersbaas in de superheldenfilm Black Panther.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Show time. #DiorCruise

Een bericht gedeeld door Lupita Nyong’o (@lupitanyongo) op

In 2014 werd ze verkozen tot de mooiste vrouw ter wereld door People Magazine. Hierdoor werd ze niet alleen bekend als actrice, maar ook als model. Jammer genoeg is ze een van de weinige zwarte mensen die regelmatig de op de cover te vinden is van de grote magazines.

Haar laatste triomf is haar hoofdrol in de horrorfilm US. Hierin speelt ze zowel een personage als haar dubbelganger. Omdat ze zo opleefde in beide rollen was het bijna onmogelijk om beide op dezelfde dag te spelen. Vooral het personage ‘’Red’’ is zo nauwkeurig neergezet dat een nieuwe Oscar tot de mogelijkheden hoort.

De toekomst lijkt dan ook rooskleurig voor de Afrikaanse actrice. Niet alleen zal ze in de laatste Star Wars-film te zien zijn, maar zal ze ook de hoofdrol vertolken in de autobiografische film over het leven van de Zuid-Afrikaanse talkshow host Trevor Noah.

Noah, die bekend werd met de Daily Show, is de zoon van een blanke vader en zwarte moeder. Doordat hij opgroeide in het apartheidsregime was hij eigenlijk een illegaal kind. Nyong’o die goed bevriend is met Trevor Noah, zal in deze film de rol van de moeder vertolken.

Door Stef Lyskawa

Laisser un commentaire