Geüpdatet op 26 juni 2019

Exclusief, explosief en verrassend. Dat is de Art Tour van Knokke-Heist!

Delen op

Wie ooit al in Knokke is geweest, weet dat de kustgemeente esthetiek uitademt. Geen wonder dat sterrenrestaurants, galerijen en prachtige boetieks van bekende modemerken zoals Flanagan op de weg liggen van de ART Tour. Een gids neemt je mee op pad om Knokke-Heist op een volledig nieuwe manier te ontdekken zodat voor een keer kunst, gastronomie en winkelen in elkaar overvloeit.

De tour brengt je niet alleen op ongeziene plaatsen, maar er is ook gezorgd voor speciaal vervoer, namelijk met de City Mobile. Dit elektrisch voertuig biedt plaats aan 22 personen en is de enige in zijn soort. Omdat er zowel wordt gedacht aan de passagiers als aan de omgeving, koos men niet alleen voor een transportmiddel met het nodige comfort, maar ook die duurzaam en stil is.

Dankzij de uitleg van een enthousiaste gids, weet je in geen tijd leuke anekdotes over de kunstwerken die zich in de stad bevinden. Dankzij de nieuwe veiligheidszone van Knokke-Heist zijn er meer dan dertig nieuwe sculpturen te vinden. Tijdens de ART tour wordt je nieuwsgierigheid over bekende hedendaagse kunstenaars zoals Zadkine, Catherine François ou Franz West ingelost. Niet alleen bezoek je de werken, maar ook de ateliers van verschillende artiesten.

Naast de ogen worden ook de smaakpupillen verwend. Tijdens de rondrit krijg je een kunstwerk om op te eten voorgeschoteld. Geniet van allemaal kleine gastronomische gerechtjes, waarvan de chocolade creaties het absolute hoogte punt zijn. Dit alles wordt uiteraard geserveerd met een heerlijk glaasje champagne.

Deze zomer wil Knokke-Heist zich nog meer profileren als ku(n)ststad bij uitstek. Daarom worden er 6 geleide bezoeken per week georganiseerd. De keuze om toch een aanzienlijk aantal rondleidingen te organiseren heeft veel te maken met de zomerplanning. Naast de ART -Tour staan er namelijk nog een aantal mooie evenementen voor de deur, zoals de buitenexpositie “Sculpture Link”, de kunstbeurs ” Art Nocturne “, de installatie van kunst van Guillaume Bijl in het Zwin Natuurpark en verschillende concerten en shows.

Prachtige kunst en cultuur hoef je dus niet te gaan zoeken aan de andere kant van de wereld. Geniet van het brede culturele aanbod van galerijen in Knokke-Heist, maar vergeet niet om op tijd te boeken om zeker te zijn van een plaatsje.

PRAKTISCHE INFORMATIE:
Begin weekend: Vanaf 1 juli tot 14 september, elke donderdag, vrijdag en zaterdag.
Vertrekpunt: Lichttorenplein om 11u en 14u
Prijs: 39 € per persoon
Inschrijven kan via www.mykh.be

 

Door Riffont Natacha

Laisser un commentaire

Reacties zijn gesloten.