Gepubliceerd op 30 juni 2019

Gentleman van de week: Jake Gyllenhaal

Delen op

Nog even wachten en dan komt er nieuwe bekende naam de MCU vervoegen. Jake Gyllenhaal heeft namelijk de rol van Mysterio beet in de nieuwe Spidermanfilm. Om even kennis te maken met deze bekende acteur, geven we een kleine overzicht van zijn filmografie.

Jacob Benjamin Gyllenhaa is een Amerikaanse acteur en regisseur die geboren werd in California in 1980.

Hollywood zit in het bloed van de familie Gyllenhaal. Zijn vader is regisseur Stephen Gyllenhaal en zijn moeder is een gerenommeerde scenariste die tevens een Oscarnominatie op zak had.

Niet alleen barst Jake van het acteertalent, maar ook zijn zus moet zeker niet onder doen. Maggie Gyllenhaal is misschien bij het grote publiek het bekendst als het liefje van Batman in The Dark Knight (2008). Om het plaatje volledig af te maken is haar meter scream queen Jamie Lee Curtis en haar peter Paul Newman.

Hoewel Jake vroeger stopte met zijn studies om zich te richten op zijn acteercarrière, volgde hij college aan een aantal bekende universiteiten zoals Harvard en Columbia.

Zijn eerste rol kreeg hij op 11 jarige leeftijd in the Ron Howard film City Slickers waarin hij de zoon van Billy Christal speelde.

Zijn grote doorbraak kwam er echter in 2001 met de cult klassieker Donnie Darko van Richard Kelly.

In 2005 bevestigde hij zijn talent door in Brokeback Mountain te spelen. Tevens was dit één van de grote slokkoppen van de Oscars van dat jaar.

Gyllenhaal speelt bijzonder graag complexe personages en hij zal niet snel te zien zijn in een romantische komedie. Vanaf 2011 speelde hij in thrillers zoals Source Code en End of Watch.

Helaas deden niet alle films het even goed aan de Box Office. In 2016 speelde hij de hoofdrol in Demolition die helemaal flopte.

Na in tal van kleinere producties te hebben gespeeld, verklaarde hij in 2017 in een nieuwe grote Hollywood productie de hoofdrol te vertolken. Zijn grote terugkeer kwam er met Origin.

In 2018 werd hij benaderd door regisseur Dan Gilroy om mee te doen met een nieuw Netflixproject. Gilroy zag zijn talent om gestoorde personages te spelen en zag dus in hem de knipte persoon om de rol van de homoseksuele kunstcriticus Morf Vanderwal te spelen in Velvet Buzzsaw.

Nu zal hij de meest commerciële en waarschijnlijk ook meest lucratieve rol ooit vertolken als Mysterio naast Tom Holland in de Nieuwe Spiderman: Far From Home.

Aangezien er nog een aantal Spidermanfilms in het verschiet liggen is niet onwaarschijnlijk dat we hem vaker in deze rol zullen zien. Daarom blijven we hem zeker voor u volgen.

Door Stef Lyskawa

Laisser un commentaire

Reacties zijn gesloten.