Gepubliceerd op 2 juli 2019

Het historische en iconische Memlinc Palace

Delen op

Sommige hotels spreken zo tot de verbeelding, dat het oneerbiedig zou zijn om ze gewoon te omschrijven als slaapplaats. Geen beter voorbeeld die dit belicht dan het Memlinc Palace. Een prachtige hotel, gelegen op het Albertplein in Knokke.

Het is niet overdreven om dit etablissement als icoon omschrijven. Tegenover de zee in Knokke-le-Zoute staat een architecturaal hoogstaand plaatje in Angelsaksische stijl. Het Albertplein mag zich dit monument al toe-eigenen sinds 1923.

Al verschillende generaties lang is het hotel in bezit van de familie Deklerck. Toch heeft het Memlinc Palace gedurende zijn 96 jarig bestaan al enkele metamorfoses ondergaan.

Wanneer je een bezoekje brengt aan dit monument staat de huidige eigenaar Christophe Deklerck klaar om wat anekdotes over het verleden te vertellen. In de begindagen van het hotel waren er namelijk niet alleen kamers gevestigd in het complex, maar ook een aantal winkels. Daarnaast moesten taxichauffeurs die voor het gebouw parkeerden een witte schort en een zwarte hoed dragen.

Naast de kamers, die natuurlijk het belangrijkste zijn in een hotel en modern uitgerust moeten blijven, heeft het viersterrenhotel een goede reputatie hoog te houden en doet dit door de kwaliteit van zijn vier belangrijkste pijlers te waarborgen: het restaurant, het terras, de lounge en het aanbieden van heerlijke zeevruchten.

Het maakt niet uit of je het hotel binnenstapt voor een aperitief, een gastronomisch en/of innovatief gerecht, wil genieten van zeevruchten in het Seafood Palace of de dag wil eindigen met een glas op het terras terwijl je kijkt naar een ondergaande zon. Elke klant is koning en wordt ontvangen met een generositeit die typisch is voor elk werknemer binnen het Memlinc Palace.

Nog niet zo lang geleden opende er een nieuwe parel aan de kroon. Het hotel opende zijn eigen Sky Lounge die gesitueerd is op de vierde etage en kreeg de naam 3Sixty. Dankzij deze attractie kan je genieten van een uniek uitzicht op de zee, de legendarische Place Albert en de omliggende woonwijken of gewoon genieten van de heerlijke zonnestralen op je gezicht.

Om te verblijven op een prachtige locatie in een familiale sfeer moet je zeker het Memlinc Palace in je gedachten houden.

Voor meer informatie kijk op : www.memlinc.be

 

Door Stef Lyskawa

Laisser un commentaire

Reacties zijn gesloten.