Geüpdatet op 30 Juli 2019

Baden in kunst

Delen op

Hout is terug helemaal hip. Denk maar aan de zonnebrillen en horloges die van dit duurzaam materiaal worden gemaakt. Nathie Katzoff ziet het groter en heeft met een moderne benadering van luxehoutsoorten een prachtig bad ontwikkeld die uw badkamer naar een heel nieuw level tilt.

De Amerikaanse kunstenaar Nathie Katzoffc begon zijn carrière als botenbouwer. Al snel besefte hij dat er meer mogelijk was met zijn talent. Daarom richtte hij zijn eigen NK Woodworking & Design Company op in Seattle, Washington. Met zijn knowhow maakt hij unieke designmeubelen uit hout die werkelijk architecturale hoogstandjes zijn.

Naast meubels is zijn bedrijf ook gespecialiseerd in het maken van trappen. Het is dan ook geen wonder dat hij voor zijn gehele werk in de prijzen viel. In 2014 won hij 4 van de Top 5 Staircase Awards van de Stairway Manufacturers Association. In 2015, 2016, 2017 en 2018 werd NK Woodworking & Design opnieuw beloond met verschillende onderscheidingen van dezelfde organisatie. Geen enkel ander bedrijf heeft het ooit beter gedaan.

Het huidige paradepaardje is de houten badkuip. Deze worden op een duurzame manier geproduceerd van exotisch hardhout. Elk klein detail wordt tot in de puntjes afgewerkt om er voor te zorgen dat de kuipen zo lang mogelijk meegaan.

Bovendien wordt er ook rekening gehouden dat deze kunstwerken zo functioneel mogelijk blijven. Daarom wordt alles in werk gezet om ze waterdicht te maken en worden ze niet beïnvloedt door extreme vochtigheid, droogte of vloeibare reinigingsmiddelen.

Nathie Katzoffc vertelt dat wanneer mensen zijn werkplek bezoeken ze omver worden geblazen. Er zijn enkel overweldigende reacties en dat is precies wat hij wil bereiken. Hij wil dat de esthetiek van zijn werken de mensen even afleidt van hun werk en zich even kunnen vergapen aan zijn creaties.

Verder willen ze ook de problemen van de consumptiemaatschappij aankaarten. In plaats van om de zoveel tijd nieuwe dingen uit China te bestellen, moet er terug meer eerbied komen voor de eeuwenoude kennis over hoe op een ambachtelijke manier hout werd bewerkt.

NWK wil dus back to basic met een team van timmerlieden. Samen proberen ze functionele kunst te produceren die voor decennia lang zal meegaan.

Jammer genoeg zijn deze creaties niet voor iedereen weggelegd. Wie een stuk in zijn bezit wil, mag al snel € 30 000 neertellen.

Gelukkig hoeven we niet elk werk in ons eigendom te hebben om er toch van te kunnen genieten.

Door Stef Lyskawa

Laisser un commentaire