Geüpdatet op 4 augustus 2019

De beste restaurants in Knokke-Heist en omstreken

Delen op

De Belgische kust krijgt jammer genoeg niet altijd appreciatie die hij verdient. Toch zijn er zoveel pareltjes te bezoeken en dat zeker op gastronomisch gebied. Om eens iets anders dan de gewone garnalen of mosselen op je bord te krijgen, kan je ook naar één van de verschillende sterrenzaken in Knokke-Heist gaan. Dit jaar werd er in een straal van 25 km maar liefst 20 sterren verdeeld. Wij geven een overzicht van de culinaire Walhalla aan de kust.

Bartholomeus **
Dit restaurant met adembenemend uitzicht zorgt ervoor dat je kunt genieten van gerechten die lokaal zijn en vol van smaak. Elke creatie van Chef Bart is een origineel meesterwerk, waar je ongetwijfeld nog uren over zult na praten.


De Jonkman **

Met de Jonkman heeft Filip Claeys een restaurant uit de grond gestampt die werkelijk de enige in zijn soort is. Niet alleen de gerechten die gepresenteerd worden zijn uniek, maar ook de omgeving en de presentatie.

Spetters *
Dit restaurant bevindt zich tussen de beau monde van Knokke-Heist aan de jachthaven van Breskens. Chef-kok Laurent Smallegange leidt alles in goede banen in dit prestigieus restaurant. Hij verkreeg zijn opleiding in de Ter Groene Poorte Hotelschool in Brugge en werkte in een paar gerenommeerde restaurants.

Sans Cravate *
Zoals de naam waarschijnlijk wel doet vermoeden wil dit restaurant komaf maken met de stijve bedoening die gastronomisch uiteten soms kan zijn. In plaats daar van wil hij dat de gasten zich thuis voelen. De poulet de Bresse, pigeon d’Anjou en agneau de lait zijn zeker de moeite waard om eens te proberen.


Auberge de herborist*

In een omgebouwde boerderij vindt men het beste van beide werelden terug. Aan de buitenkant wordt men gecharmeerd door de pittoreske buitenkant om vervolgens binnen te komen in een hedendaagse omgeving. De smaken geuren en kleuren zorgen voor een geweldige ervaring.


Patrick Devos

Koken is zoveel meer dan gewoon eten klaar maken. Er moet een bepaalde passie in zitten en dat laat chef-kok Patrick Devos duidelijk zien. Naast gastronomisch eten, is het vooral belangrijk dat wat de klant voorgeschoteld krijgt vers en ook gezond is.

Er zijn dus tal van restaurant die te ontdekken vallen in het prachtige Knokke.
Voor meer info, surf naar toerisme@knokke-heist.be

Door Stef Lyskawa

Laisser un commentaire

Reacties zijn gesloten.