Gepubliceerd op 22 juli 2019

De mooiste golfterreinen ter wereld

Delen op

In eerste instantie zou je misschien denken dat alle golfbanen hetzelfde zijn, maar dan heb je het goed mis. Als je eens een balletje wil slaan op een ongewone locatie, dan geven wij jou de mooiste opties.

Uummannaq – Groenland
Gras is passé. Om op een heel nieuwe manier de golfsport te beleven moet je naar het eiland Uummannaq gaan. Niet alleen is het, het eerste golfterrein van Groenland, maar ook de eerste plek waarbij je kan golfen op ijs. Het is zelfs de thuisbasis voor het wereldkampioenschap golf op ijs dat sinds 1999 wordt gehouden. Voordat deelnemers kunnen participeren aan deze wedstrijd moeten ze eerst acclimatiseren aan de zware omstandigheden en spelen ze met een rode golfbal die beter zichtbaar is.

27-28 Mar 1999: General view of the action at the World Ice Golf Championships in Uummannaq, Greenland. Mandatory Credit: Gary M Prior/Allsport

Nullarbor links Golf – Australië
Vind je de meeste golfbanen een beetje te klein naar jouw zin? Geen probleem in Australië kun je je vermaken op een terrein van maar liefst 1356 km. Om alle 18 holes te bezoeken ben je wel een tijdje bezig. De eerste hole ligt namelijk in Kalgoorlie in het oosten van Australië en gaat tot Ceduna waardoor het golfterrein zich in twee verschillende tijdzones bevindt.

Legend Golf & Safari resort – Bosveld, Zuid-Afrika
Als je graag de hoogte trotseert, dan is dit terrein absoluut iets voor jou. De 19de hole ligt namelijk aan de top van een berg en is alleen maar bereikbaar met een helikopter. Daarnaast kan je golfen tussen de wilde dieren. Met andere woorden, dit is de perfecte combinatie van golf en een safaribezoek.

Merapi Golf Yogyakarta – Indonesië
Ook deze golfbanen zijn enkel voor avonturiers. Op 800m dichtbij een actieve vulkaan kan je genieten van een ongelooflijk panoramische uitzicht of een spectaculaire zonsopgang of ondergang.

Alene Golf – Idaho, USA
Heart of Aline is één van de bekendste golfterreinen van de VS. In de meren zijn er kunstmatige eilanden aangelegd die met kabels dichter of verder van het vasteland geplaatst kunnen worden. Zo worden ook de lengtes van de holes aangepast.

Tromsø Golf Club – Norwegen
Het meest noordelijk gelegen golfbaan ter wereld vinden we in Noorwegen. Hierdoor kan je in de zomer op elk moment van de dag in de stralende zon spelen en in de winter kan je met veel geluk tijdens het golfen het Noorderlicht zien.

Golfen kan je overal, maar elke activiteit is leuker in een unieke omgeving.

Door Stef Lyskawa

Laisser un commentaire

Reacties zijn gesloten.