Geüpdatet op 4 Augustus 2019

De nieuwe James Bond is gevonden

Delen op

Een paar weken geleden schreven we over de mogelijke opvolger van Daniel Craig als James Bond. Nu blijkt dat de gehele pers er volledig naast zat. Geen man, maar een vrouw zal de volgende 007 worden. De opnames van de 25ste bondfilm zijn ondertussen volop aan de gang, waarbij de nieuwe Bond geïntroduceerd zal worden.

Hoe Daniel Craig de franchise zal verlaten is nog niet bekend. Het enige wat we weten is dat de nieuwe Bond zal vertolkt worden door de Britse actrice van Jamaicaanse origine Lashana Lynch.

Insiders van de Daily Mail zouden te weten gekomen zijn dat het nieuwe verhaal zou beginnen met James die teruggeroepen wordt, terwijl hij van zijn welverdiende rust aan het genieten was met Léa Seydoux, die ook haar wederoptreden maakt. Zijn pensioen wordt verstoorde door een wereldwijde crisis die hij moet oplossen met oude en nieuwe gezichten.

Aangezien Bond dus stopte als geheim agent, was het nummer 007 beschikbaar voor iemand anders. Hoe deze vrouw zal heten is nog niet bekend, maar we weten dat Lashana Lynch meer dan één keer het pistool zal trekken.

Daniel Craig was in eerste instantie niet van plan om nog eens in de huid te kruipen van de spion. Na lang aandringen zou hij toch opnieuw de rol van James Bond vertolken op voorwaarde dat hij veel inspraak zou hebben in het nieuwe project. Dankzij hem werd Phoebe Waller-Bridge aangesteld die waarschijnlijk verantwoordelijk is voor de evolutie van een vrouwelijke Bond.

De schrijfster geeft ook zelf aan dat er de laatste jaren al veel werd gepraat over hoe Bond vrouwen behandelde en dat er nood was om dit personage opnieuw uit te vinden.

Deze James Bond zal vooral een jonger en progressiever publiek aanspreken. Er zullen nog steeds achtervolgingen en vechtscenes , maar het personage moet aangepast worden naar een wereld na #MeToo.

Toch zal het nog even duren voordat je van de nieuwe 007 kan genieten, want de film staat pas gepland voor april 2020.

Ontdek ons ander artikel over James Bond:

Door Stef Lyskawa

Laisser un commentaire