Geüpdatet op 4 Augustus 2019

SodaStream helpt de natuur op de Amsterdam Gaypride

Delen op

Voor mensen die moeilijk kunnen overschakelen op kraantjeswater omdat ze graag bubbels in hun water hebben, is SodaStream het absolute hebbedingetje. Om hun ecologisch karakter nog meer kracht bij te zetten voegen ze de daad bij het woord en zullen ze allerlei acties ondernemen op de Amsterdamse Gay Pride van zaterdag 3 augustus tegen het gebruik van plastic flessen.

Je hebt waarschijnlijk al de reclames gezien met de Mountain uit Game of Thrones die op hilarische wijze reclame maakt voor SodaStream. Het bedrijf is een onderdeel van Pepsico en wil een duurzaam alternatief bieden voor bruisdranken. Daarom kan je met de SodaStream ook je eigen limonade of ice-tea maken.

De Amsterdam Gay Pride is één van de belangrijkste in zijn soort. Eerst en vooral omdat Nederland het eerste land ter wereld was dat het homohuwelijk goedkeurde. Daarnaast is er een prachtige parade op het kanaal met boten waar iedereen trots mag zijn op wie hij is.

SodaStream is dit jaar een officiële partner en als behoeder van de natuur nemen ze een nobele taak op zich. Als laatste boot zullen zij met de hulp van diverse clean up teams het afval uit het kanaal vissen.

“Dat we strijden voor een wereld zonder wegwerpplastic is voor veel mensen een bekend gegeven. Maar wat niet iedereen weet: SodaStream strijdt ook voor diversiteit. Met het hoofdkantoor en onze fabriek – ‘the Island of Peace’ – gevestigd in Israël, slagen we erin om mensen met verschillende afkomst, religie, gender en seksuele voorkeur in harmonie te laten samenwerken en gelijke kansen te bieden“, aldus Tamara Kroon, Marketing Manager van SodaStream Benelux.

Daarnaast wordt er in teken van de Pride ook een Starter Kit verkocht. Deze bestaat uit een herbuikbare fles en een regenboogsjaaltje. Het leuke aan het sjaaltje is dat, deze in tegenstelling tot de fles die je voor jezelf houdt, je hem kunt delen. Langs de stippenlijnen knip je het sjaaltje in twee, waarna je het andere deel aan je geliefde geeft. Per kit wordt 1 euro gedoneerd aan de International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans & Intersex Association (ILGA World).

Er is niets mooiers dan de boodschap die het bedrijf wil meegeven: Hou van de natuur en hou van elkaar.

Door Stef Lyskawa

Laisser un commentaire