Geüpdatet op 7 Augustus 2019

Trek de bergen in: De Dolomieten

Delen op

Wanneer mensen op zoek gaan naar een vakantiebestemming in de bergen, rollen waarschijnlijk de woorden ‘’de Alpen of de Pyreneeën” als eerste over de tongen. Zeker zo interessant om te bezoeken zijn de Dolomieten in Italië.

Exact tien jaar geleden werden de Dolomieten trouwens toegevoegd aan het lijstje van UNESCO werelderfgoed. Ooit was de regio Zuid-Tirol niets minder dan zee met koralen. Nadat twee tektonische platen tegen elkaar botsten enkele miljoenen jaren gelden ontstond dit prachtige gebergte.

Om alles te voet te bezoeken ga je wel je best mogen doen, want er is namelijk een netwerk van 13.000 km bewegwijzerde paden. Voor zowel gevorderde wandelaars als gezinnen met kinderen zijn er verschillende mogelijkheden om een daguitstapje te maken in de bergen. Echte aanraders zijn de Alpe di Siusi/Seiseralm, lange bergwandelroutes zoals de Alta Via di Merano/Meraner Höhenweg of de Altavia delle Dolomiti/ Dolomiten Höhenweg die je dagenlang onderdompelen in ongerepte natuur.

Voor zij die deze bergketen eens op een andere manier willen ontdekken zijn er tal van andere mogelijkheden. In de verschillende dorpen kan je maneges vinden die paarden ter beschikking stellen om te dressuurrijden, westernrijden voor zelfs hele ruiterweken.

Daarnaast is er voor de adrenalinejunkies onder ons het beste uitzicht weggelegd. Samen met een begeleider neem je een paar stappen en kan je al paraglidend op 3000 m genieten van de wind en een werkelijk adembenemend panorama. De meeste organisaties zorgen trouwens voor een actioncam zodat je thuis met familie en vrienden opnieuw kunt genieten van deze beleving.

Zelfs in de bergen kunnen de temperaturen redelijk hoog oplopen. Een activiteit bij het water zal dan ook niet slecht klinken. In Zuid-Tirol kan je kiezen voor iets rustig zoals boottochtjes, kajakken of windzeilen. Als het allemaal wat avontuurlijker mag zijn, kan je gaan canyoningen, raften of kitesurfen.

Een gentleman kan dan wel op vakantie zijn, maar de golfclubs zullen altijd meegaan. In Zuid-Tirol zijn er zeven verschillende golfbanen die gelegen zijn op een hallucinante locatie. Vijf golfbanen liggen in de Dolomieten, enkele zelfs boven de 1000 meter. Een hole in one slaan zal zelden gebeuren in zo een indrukwekkender decor.

Ga voor meer informatie zeker eens een kijkje nemen op https://www.suedtirol.info/nl/beleven/zomer/

Door Stef Lyskawa

Laisser un commentaire