Geüpdatet op 12 augustus 2019

Bombshell van de week: Blake Lively

Delen op

Nadat haar echtgenote al onze eigen gentleman van de week was, is het leuk om Blake Lively voor te stellen als bombshell. Nadat ze op het kleine scherm bekendheid vergaarde als Serena Van der Woodsen in Gossip Girl is ze vooral bekend voor films zoals The Private Lives of Pippa Lee, The Town, Green Lantern, The Age of Adaline.

Blake Ellender Brown Blake Lively werd geboren op 25 augustus 1987 in Tarzana, een district van Los Angeles. Ze is de jongste van een gezin met vijf kinderen. Ze is de dochter van acteur Ernie Lively en artistiek agent Elaine Lively.

Acteren en komedie zat er al van kleins af aan. Zowel zij als haar broers en zussen kregen komedielessen van de ouders. Naar eigen zeggen zorgde dit ervoor dat ze zelfverzekerder kon opgroeide.

Dit bericht bekijken op Instagram

Chillin' with my homies… #throwbackthursday #tbt

Een bericht gedeeld door Blake Lively (@blakelively) op

Haar eerste rol mocht ze vertolken, in een film die haar vader regisseerde toen ze 11 was. In 2005 brak ze door met tienerfilm The Sisterhood of the Travelingpants. Ze werd genomineerd voor ‘’doorbraak van het jaar’’ voor de Teen Choice Awards.

In 2006 speelde ze samen met Justin Long in de film Accepted waarvoor ze dit keer wel de prijs van ‘’revelation of the year’’ in de wacht sleepte. Datzelfde jaar speelde ze ook nog een klein rolletje in de horrorfilm Simon Says. Een titelrol kwam het jaar daarop met Elvis en Anabelle, waarbij ze de rol van Annabelle op zich nam.

In 2007 begint haar internationale doorbraak met de hit-serie Gossip Girl. Dankzij de rol van Serena wordt ze gedurende wordt ze zes seizoenen lang één van de publiekslievelingen. Het verhaal is gebaseerd op de boeken van Cecily von Ziegesar.

De jonge Lively is bijzonder ambitieus en combineert tijdens haar periode in Gossip Girl met andere projecten. In 2009 mag ze in het vervolg van de The Sisterhood of the Traveling Pants haar rol opnieuw opnemen. Haar acteerkunsten worden positief benaderd en de film brengt 44 miljoen in het laadje.

Datzelfde jaar mag ze opdraven in een film vol met A-list Hollywood film sterren. Helaas wordt de film New York, I love you absoluut geen kaskraker.

Toch breekt het moment aan dat iedereen van Blake Lively haar talent kan genieten. Ze speelt de jonge versie van Pippa in The Private Lives of Pippa Lee en vervolgens speelt ze het marginaal vriendinnetje van een gangster in het meesterwerk The Town. Die laatste is één van de betere werken van acteur en regisseur Ben Affleck.

In 2010 speelde ze ook een klein rolletje met Jessica Alba in de videoclip I Just Had Sex van The Lonely Island.

In 2011 ontmoette ze haar huidige echtgenoot Ryan Reynolds op de set van The Green Lantern. Hoewel de film een gigantisch budget had was een commerciële en kritische flop. Gelukkig kwam er nog iets goeds voort uit de film.

Steeds vaker kwam Blake Lively in de schijnwerpers te staan. Datzelfde jaar werd ze opgenomen in de lijst van 100 meest invloedrijke personen door Time Magazine en uitgeroepen tot meest begeerlijke vrouw door AskMen.

2012 is een dubbel jaar voor de actrice. Hoewel ze wordt uitgeroepen tot mooiste vrouw van alle leeftijden door People Magazine, wordt er een einde gemaakt aan Gossip Girl, na een verkort seizoen.

Ze wordt opgepikt door topcineast Oliver Stone om in de film Savages te spelen naast oude rotten in het vak zoals Selma Hayek en John Travolta. In eerste instantie was de rol weggelegd voor Jennifer Laurence, maar deze had de film aan haar voorbij laten gaan omdat ze nog onder contract was lag voor de nieuwe Hunger Games-films.

In 2012 sloeg haar carrière ook een nieuw pad in, toen ze het gezicht mocht worden van Gucci.

Het volgende jaar kwam daar het merk L’Oréal bij.

Na een paar keer enkele belangrijke rollen te hebben gespeeld, draagt ze in The Age of Adelaide bijna op haar eentje een volledige film. Jammer genoeg wordt het melodrama nooit door het grote publiek opgemerkt.

In 2016 kon je haar twee keer aan het werk zien. Eerst in Woody Allens Café Society, waar er opnieuw beroep werd gedaan op een grote groep celebs. Vervolgens speelde ze een hele film alleen samen met een robothaai in de film The Shallow van Jaume Collet-Serra.

Vorig jaar speelde ze in de film A Simple Favor naast Anna Kendrick de rol van vermiste moeder. Lively is bijzonder geïnteresseerd in mode en stond er op om zelf de kledij van het personage te mogen kiezen.

Op relationeel gebied had Blake een relatie met acteur Kelly Blatz, een jeugdvriend. In 2007 ging het koppel na drie jaar uit elkaar.

In 2007 staken de geruchten op dat Blake aan het daten was met Penn Badgley, die tevens haar vriendje speelde in Gossip Girl. Het duurde echter een jaar voordat het koppel deze geruchten bevestigden. In 2010 gingen ze echter elk hun eigen weg.

In 2011 zou ze ook een kortstondige relatie hebben gehad met wereldster Leonardo DiCaprio. Maar zoals veel relaties van Leo zijn deze nooit van lange duur.

Nadat de relatie met DiCaprio op de klippen liep, was Ryan Reynolds om haar op te vangen. Nadat de twee de promo deden van The Green Lantern, waren er al roddels dat de twee een koppel zouden vormen.

In 2012 verloofde het koppel zich en een paar maanden later zouden ze trouwen op Mount Pleasant, South Carolina.

In 2014 werd hun eerste dochtertje James geboren.

Twee jaar later verwachtten ze hun tweede kindje. Opnieuw zou dit een dochtertje worden die ze de naam Inez gaven.

Toch laat het koppel niet al te veel los over hun privéleven. De eerste keer dat het grote publiek een volledig beeld kreeg van de twee kinderen was op de inhuldiging van Ryan Reynolds op de Hollywood Walk of Fame.


In 2016 werden ze uitgeroepen tot mooiste koppel.

Op 2 mei verscheen Lively op de première van detective Pikachu, waar haar echtgenoot de stem vertolkte van de schattige pokemon, met een buikje. Baby nummer 3 is on its way.

NEW YORK, NEW YORK – MAY 02: Blake Lively attends the “Pokemon Detective Pikachu” U.S. Premiere at Times Square on May 02, 2019 in New York City. (Photo by Mark Sagliocco/FilmMagic)

Een adembenemende schoonheid en een uitzonderlijk talent, Blake Lively combineert moederschap en carrière tot in de perfectie!

Door Stef Lyskawa

Laisser un commentaire

Reacties zijn gesloten.