Geüpdatet op 26 Augustus 2019

De mooiste coupés van sterren die een fortuin opbrachten

Delen op

Er is iets dat oude auto’s hebben dat je niet terugvindt in nieuwe modellen. Ze hebben een eigen geschiedenis en persoonlijkheid. Het enige nadeel is dat er aan vintage modellen een hoge prijs hangt.

De Mercedes 450 SEL 6.9 marineblauw van Claude François
In 1977 reed Claude Francois met vier passagiers in zijn favoriete Mercedes, toen er schoten op de auto werden gelost. Wonder boven wonder geraakte niemand gewond. Later werd de auto voor 97 500 euro verkocht!

De Rolls Silver Cloud Cabriolet uit 1962 van Charles Aznavour en Brigitte Bardot
Voordat deze prachtige auto in handen kwam van Brigitte Bardot in 1970 was hij eigendom van de Franse zanger Charles Aznavour. Niet één, maar dus twee celebs hebben deze hallucinante Rolls Royce in hun bezit gehad. Geen wonder dat de auto in 2014 werd verkocht voor 286.000 euro.

De Chevrolet Bel Air uit 1956 van Ringo Starr
De meest extravagante van de Beatles had een auto dat perfect bij hem paste. De Chevrolet werd onder handen genomen door George Barris, die ook wel bekend stond als de “King of the Customizers”. Omdat we hier te maken hebben met een uniek model ligt de prijs een stuk hoger dan bij de fabrieksversie van De Chevrolet Bel Air.

Fiat Shellette 1972 van Philippe Starck
Deze auto die vooral perfect is om aan de kunst mee te cruisen heeft op zich niets bijzonder. De Franse kunstenaar en ontwerper was het meest exclusieve aan de fiat, en de enige reden waarom iemand € 41.720 zou willen betalen voor deze relatief gewone wagen.

Packard Type 120 Cabriolet van Steve McQueen
De bekende Amerikaanse acteur, die helaas veel te vroeg gestorven is, was dol op alles wat snel was. In zijn garage kon je pareltjes van motors en auto’s terugvinden, waaronder deze prachtige Packard Type 120 Convertible. In 2012 werd ze volledig gerestaureerd en begonnen de biedingen bij € 80 000.

Aston Martin DB5 door Sean Connery
Een auto die elke Bond fan tot de verbeelding spreekt is deze Aston Martin. Deze wagen werd wereldberoemd met zijn rol in de film Goldfinger en zorgde er voor eens en altijd voor dat het merk geassocieerd zal worden tot in de eeuwigheid met onze favoriete Britse spion. De waarde van de originele Aston Martin die in de film wordt gebruikt, wordt op 1,8 miljoen euro geschat.

De Zweedse coupe P1800S van Roger Moore
In eerste instantie was deze wagen, het vervoersmiddel van Simon Templat, gespeeld door Roger Moore, in de serie “The Saint”. De acteur was echter zo tevreden van de wagen dat hij besloot om ook in het dagelijks leven hiermee rond te rijden.

De Aston Martin DB6 Vantage-coupe van 1966 van Richard Anthony
In België misschien een beetje een vergeten Franse zanger, maar wel één van de populairste van zijn tijd. Op zijn hoogtepunt, toen er duizenden platen verkocht werden, was hij onafscheidelijk van zijn Aston Martin. Uiteindelijk zou de verkoop van de auto € 286.080 opbrengen.

Onbetaalbare prachtbakken bestuurd van de groten der aarde.

Door Stef Lyskawa

Laisser un commentaire