Geüpdatet op 26 augustus 2019

Sterren met een groot hart

Delen op

Wanneer liefdadigheidsinstellingen aan onze deur kloppen, vragen sommigen zich misschien af waarom ze telkens naar ons komen en niet naar hen die er heel warmpjes bijzitten. Toch zijn er een aantal sterren die hun geld en faam gebruiken voor het goede en in hun vrije tijd ongelooflijk veel doen voor humanitair werk. Wij stellen de zeven belangrijkste aan u voor.

Angelina Jolie en Brad Pitt
Samen waren ze lange tijd het bekendste Hollywoodkoppel. Ze kwamen op het idee om de Madox Jolie-Pitt Foundation op te richten, waarbij ze kansarme gezinnen in Cambodja helpen. Doordat de twee zoveel humanitaire reizen maakten, kwamen ze op het idee om samen kinderen te adopteren.

Lady Gaga
De zangeres die wereldberoemd werd met Pokerface, richtte de Born This Way Foundation op, genoemd naar die andere grote hit. Het is geen geheim dat Lady Gaga zeer populair is bij de LGBTQ + community en werkte daarom samen met MAC om een lippenstift op de markt te brengen, waarbij de inkomsten zouden dienen om Aidsslachtoffers te helpen.

Matt Damon
Jason Bourne himself maakt zich zorgen over de sanitaire toestand in derdewereldlanden en specifiek in Afrika. Daarom startte hij Water.org en werd hij oneXone NGO-ambassadeur om meer Afrikanen de toegang tot proper drinkwater te verschaffen.

George Clooney
De Amerikaanse acteur met duidelijke politieke ambities, is al jaren ambassadeur van verschillende organisaties. Nog steeds doet hij onderzoek naar hoe slachtoffers van de tsunami van 2004 wel degelijk vergoed zijn geworden. Verder is hij woordvoerder van Save Darfur, en mede-oprichter van de vereniging Not On Our watch.

Katy Perry
Wie haar al eens heeft gezien op een concert of op een talkshow, weet dat Katy een groot hart heeft voor kinderen. Daarom besloot ze om Unicef ambassadeur te worden, waarbij ze in april 2013 reisde naar Madagaskar aandacht te vragen voor hun behoeften.

Jude Law
Als Britse acteur is hij zich heel erg bewust van de problematiek rond transmigranten. Zelf vindt hij dat er humanere oplossingen moeten gevonden worden, dan opvangen in gesloten centra en terugsturen. Daarom bezocht hij vorig jaar het kamp in Calais ook om de jongeren die naar Frankrijk waren gevlucht een riem onder het hart te duwen.

Shakira
Meer dan 20 jaar geleden richtte de Colombiaanse schone de Barefoot Foundation op, die zich richt op kansarme kinderen. Het doel is dat alle Colombiaanse kinderen toegang hebben tot kwaliteitsonderwijs, op een manier die geschikt is voor alle gemeenschappen, inclusief kwetsbare en ontheemden.

Sterren laten nu al hun licht schijnen op de problematiek en proberen deze zo goed als mogelijk aan te pakken. Het is nu aan de fans om hetzelfde te doen.

Door Stef Lyskawa

Laisser un commentaire

Reacties zijn gesloten.