Geüpdatet op 11 september 2019

Clowns veroveren de cinema: IT CHAPTER II

Delen op

Warner Bros. trekt deze herfst de kaart van de clown. Nu de Joker al de grote prijs heeft gewonnen in Venetië, lijkt ook het vervolg op IT opnieuw een kaskraker te worden.

Meer dan 30 jaar na de originele verfilming van het magnus opus van Stephen King verscheen een nieuwe versie van IT. In alle eerlijkheid kregen we bijzonder veel Stranger Things vibes omdat het opnieuw over een groep jonge buitenbeetjes ging, die naar elkaar toegroeien wanneer er allerlei onverklaarbare zaken gebeuren. Dit klinkt misschien neerbuigend, maar in alle eerlijkheid de film kon iedereen wereldwijd bekoren. Zelfs degene die totaal geen horror fan zijn.

Aan het einde van de eerste kregen we al het gevoel dat er grote kans was dat er een vervolg zat aan te komen. De Losers Club sloot een pact dat wanneer er HET (IT) gevaar in het stadje Derry zou terugkeren, ze opnieuw zouden samenkomen. 27 jaar blijkt deze voorspelling uit te komen.

Met de Conjuring universe had Warner al een zeer sterk horrormerk, maar de boeken van King brengen altijd bijzondere verhalen tot bij de mensen thuis. Vooral de critici waren bijzonder lovend over het eerste deel, waardoor het The Sixth Sense na al die jaren van de troon stootte als meest succesvolle horrorfilm allertijden. Hoewel er in de jaren 80 en 90 een paar grote horrorfilms waren, zoals A Nightmare On Elmstreet of Scream, leken vooral deze films voor acteurs een springplank of een herlancering van gepasseerde acteurs. Dankzij Warner is hier duidelijk verandering in gekomen door onbekende als bekende kwaliteitsvolle acteurs te laten meespelen.

Voor de oudere versies werd werkelijk een topcast samengevoegd: Met in de hoofdrollen James McAvoy als Bill, Oscar®genomineerde Jessica Chastain Beverly, Bill Hader als Richie, Isaiah Mustafa als Mike, Jay Ryan als Ben, James als Eddie, en Andy Bean als Stanley. De originele leden van de Losers Club keren terug: Jaeden Martell als Bill, Wyatt Oleff als Stanley, Jack Dylan Grazer als Eddie, Finn Wolfhard als Richie, Sophia Lillis als Beverly, Chosen Jacobs als Mike en Jeremy Ray Taylor als Ben. Bill Skarsgård keert terug als Pennywise.

Het staat buiten kijf dat IT: Chapter II een hele generatie opnieuw gaat confronteren met hun grootste angsten. We zijn er redelijk zeker van dat de film opnieuw een commercieel succes gaat worden. Des te meer omdat er weinig studio’s zijn die dit genre op deze manier uitbrengen.

Lijkt een gewone filmervaring niet spectaculair genoeg? Dan is misschien de IT Experience van 11 tot en met 13 september iets voor jou. Voor meer informatie ga naar

Door Stef Lyskawa

Laisser un commentaire

Reacties zijn gesloten.