Geüpdatet op 16 september 2019

wereldrecord Mustangs in eigen land

Delen op

Begin september gebeurde er iets speciaals in de kleine stad Lommel in Limburg. Maar liefst 1326 Mustangs verzamelde zich om een nieuwe wereldrecord te vestigen. Eigenaars vanuit heel Europa wouden samen het 55-jarige jubileum vieren, waarbij het vorige record in Mexico van 960 auto’s ruimschoots overtroffen werd.

Tussen de 1326 Mustangs die elkaar mooi in kolommen volgden werd er telkens minder dan 20 m tussen gelaten. Een gerechtsdeurwaarde controleerde of alles in goede banen werd geleid en zag dat het goed was.

Naast het jubileum van de 55-jarige verjaardag van de Mustang werd er ook een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van de bouwer Lee Lacocca die vorig jaar overleed.

In eerste instantie werden er zelfs 1700 auto’s verwacht, maar het slechte weer schrikten duidelijk een deel af. Toch was er een mooie delegatie aanwezig uit heel Europa met 746 voertuigen uit België, 232 uit Duitsland, 136 uit Nederland, 75 uit het VK, 68 uit Frankrijk, 53 van Luxemburg, evenals enkele Zwitsers, Monegasques en zelfs Polen. Ze verlieten de Lommel Proving Ground met een certificaat, tastbare herinnering aan hun deelname aan het nieuwe wereldrecord.

De viering werd niet alleen op de grond gevierd met een recordpoging, maar er werd ook een choreo met de auto’s gevoerd.

Daarnaast konden ook de vliegtuigen, die hun naam aan de Ford Mustang gaven, niet ontbreken. Eerst was het de beurt aan de P51 en later in de namiddag volgden de acrobaten van de Belgische luchtmacht, ook wel bekend als de Belgian Red Devil.

Een stukje muziek kon ook niet missen. Hiervoor werd er beroep gedaan op Günter Neefs die vorig jaar nog de VS doortrok met een Mustang op zoek naar muzikale verhalen.

De keuze voor België om een recordpoging te vestigen rond Mustang lijkt op het eerste zicht misschien een beetje vreemd, maar van alle Europese landen verkoopt deze soort het best in ons land.

De organisatie hebben duidelijk hun handen vol gehad met het zoeken naar eigenaars. Hiervoor konden ze terecht bij alle Ford verdelers die mee hebben geholpen aan dit ongelooflijke evenement samen Adelbert Engler van The Mustang Garage, wiens Europese adresboek een cruciale rol speelde in het aantal reacties.

Ford heeft een echte prestatie geleverd voor zijn 55e verjaardag!

Door Stef Lyskawa

Laisser un commentaire

Reacties zijn gesloten.