Geüpdatet op 1 oktober 2019

De vijf duurste golfresorts ter wereld

Delen op

Golf heeft nog steeds het imago van een rijkeluisport te zijn. Misschien een beetje onterecht, want ook de gewone middenklasse slaat steeds liever tegen een balletje. Toch zijn veel spelers van deze edele sport geneigd om de grote middelen in te zetten om hun macht en prestige te tonen. Daar tegenover staan wel veel groene briefjes.

Barton River Foothill and Gorge Golf Society, Texas, Verenigde Staten
Deze prachtige golfclub vraagt een entreeprijs van 275 dollar per persoon per dag om het gras te mogen betreden.

Yas Links, Abu Dhabi
Zoals reeds bekend, ziet het Midden-Oosten alles een beetje grootser. Daarom hoef je niet alleen te golfen op dit luxueus park, maar kan je ook genieten van een club, een waterpark en vele andere faciliteiten. Hiervoor moet je wel eerst een lidmaatschap aanschaffen van een slordige 34000 dollar.

Stoke Park- Buckinghamshire
Uiteraard kan er geen Engelse club in deze lijst ontbreken. Dit instituut bestaat al meer dan 100 jaar en biedt veel meer dan enkel sport. Om van de rust en de kalmte te genieten moet je een 40 000 dollar per jaar neertellen.

Old Links Golf Head-Country Cork, Ierland
Wees voorzichtig wanneer u uw overwinning viert op dit golfresort. U heeft een prachtig uitzicht op de kliffen, maar deze kunnen levensgevaarlijk zijn. Per dag moet een kleine 400 dollar aan de kant houden om mee te mogen spelen.

Pebble Beach Golf Links, Californië, Verenigde Staten
Met een golfverslaafde president is het niet gek dat er meerdere dure golfresorts uit de VS in dit lijstje terug te vinden zijn. Het is één van de thuishavens van de belangrijkste golfwedstrijden ter wereld, maar om als particulier er naartoe te gaan mag je al snel 475 dollar per dag betalen.Shadow Creek Golf Course, Nevada, Verenigde Staten

Op het gebied van natuur, misschien de spectaculairste van ze allemaal. Je kan er meer dan 21 000 bomen van 200 verschillende soorten terug vinden. De kost om dit fenomeen zo hallucinant mogelijk te krijgen liep op tot 100 miljoen dollar.

Men zegt wel eens dat het gras groener lijkt aan de overkant, maar in dit geval lijkt het waar.

Door Stef Lyskawa

Laisser un commentaire

Reacties zijn gesloten.