Geüpdatet op 9 oktober 2019

Bryson Dechampeau: Meer dan gewoon een golfer

Delen op

De Amerikaanse golfer Bryson DeChambeau is een jong talent dat in 2015 de vijfde speler in de golfgeschiedenis was die zowel het NCAA Division I-kampioenschap als de Amerikaanse amateur won. Hoewel dit noemenswaardig is, is dit niet de reden waarom hij bekend is onder golfers. In tegenstelling tot zijn concurrentie gebruikt hij eerder onconventionele golfclubs.

De jonge protegé is niet alleen een bijzonder sterke sportman, maar ook bijzonder intelligent. Hij kreeg in 2012 een fysica-beurs aan de Southern Methodist University in Dallas, Texas.

Al op 16-jarige leeftijd was zijn talent al duidelijk zichtbaar. En in juni 2015 werd hij de eerste speler aan de Dallas Methodist University die het NCAA Individual Championship won.

Met deze overwinning op zak, mocht hij zonder voorrondes deelnemen aan de eerste drie grote toernooien van 2016. De enige voorwaarde is dat hij een amateur-golfer moet blijven.

Helaas kon Bryson DeChambeau zijn NCAA-titel in 2016 niet verdedigen nadat de sportafdeling van SMU door de NCAA werd verboden na een seizoensuitschakeling.

In 2016 liet hij het amateur-golfen achter zich en tekende zijn eerste profcontract bij Cobra-Puma Golf.

Al snel kon hij zich plaatsen voor de American Open, waar hij voor een eerste keer knap op de 15de plaats eindigde. Hierdoor mocht hij al snel een aantal plaatsen opschuiven op de wereldranglijst naar 148.

Ondanks een goede start won hij niet genoeg om in aanmerking te komen voor een PGA Tour-kaart, maar was hij het zat om zich aan te melden voor de Web.com Tour-finale.

Blijkbaar is Donald J. Trump, de huidige president van VS, een grote fan van Bryson Dechambeau want in 2017 kocht hij speciaal voor hem gloednieuwe golfclubs en een golftas voor hem.

Vorige zomer won hij een groot toernooi Dublin Ohio. Zijn tegenstander was Kyle Stanley die het onderspit moest delven in de play-offs.

2018 was een waar boerenjaar voor hem want hij won de Northern Trust, het Dell Technologies Championship op TPC Boston in Norton, Massachusetts. Dat leverde hem meer dan 2000 punten voorsprong op Dustin Johnson.

Door deze extra punten kwam hij aan de top van het klassement terecht, ongeacht zijn aankomst op het BMW Championship.

Niet alleen is hij een ongelooflijk goede golfer, maar hij wil ook andere sporters beter maken. Daarom werkt hij aan zijn eigen golfclubs die allemaal dezelfde lengte hebben. Dit is een waar unicum in de golfsport.

Bryson DeChambeau-coach Mike Schy zei: “Verschillende professionele spelers vertelden hem dat het niet zou werken. Hij luistert niet naar hen. Het kan hem niet schelen wat anderen denken. ”

De kennis van fysica was handig om de biomechanica van zijn eigen lichaam beter te begrijpen. Naar eigen zeggen heeft zijn succes niet met talent te maken, maar enkel met hard werken.

We hopen dan ook uit het diepst van ons hart, dat zijn harde werk beloond blijft.

Door Stef Lyskawa

Laisser un commentaire

Reacties zijn gesloten.