Geüpdatet op 8 oktober 2019

Het mooiste land in het Noorden: IJsland

Delen op

Sinds het EK van 2016 kent iedereen tegenwoordig Ijsland ook als voetballand. We betwijfelen of dit een reden is waarom elk jaar 2 miljoen mensen het eiland bezoeken. Toch is het redelijk uniek dat een land dat zo koud, duur en moeilijk bereikbaar is, zo populair is bij toeristen. Wij geven tips hoe je best een trip plant naar het Noorden.

Je hebt vast al ooit van één van de onuitspreekbare namen van de vulkanen van IJsland gehoord. Nog vele onder hen zijn actief, waardoor de lava onder de grond stroomt. Dit heeft tot gevolg dat je kan genieten van de heerlijke hotsprings die er te vinden zijn. Naast het warme water, kan je ook nog eens genieten van een prachtig uitzicht.

Een van de absolute trekpleisters is de ‘’de Guldfoss’’. De gouden waterval zijn twee watervallen die op elkaar volgen. De naam is te danken aan de regenbogen die hier regelmatig verschijnen.

Als je even genoeg hebt van spetterend water kan je ook naar Pingvellir gaan, in de buurt van Reykjavik. Hier vind je ‘’de vlakte van het parlement’’. Dit nationaal park is één van de meest bezochte en tevens een historische site.

Ooit gevraagd waar het woord geiser vandaan komt? Wel in IJsland ga je letterlijk en figuurlijk rechtstreeks naar de bron. De bekendste is Geysir, wat letterlijk spuiten betekent. Hier hoort volgens ons geen verdere uitleg bij. Met Gulfoss en Þingvellir vormen ze “de Gouden Cirkel”, een zeer populaire toeristische attractie.

De meeste toeristen willen vooral IJsland een bezoek brengen wanneer het koud en besneeuwd is. Breng in dat geval zeker een bezoek aan Jökulsárlón. Je zult honderden zeehonden kunnen observeren die hun toevlucht zoeken in de lagune. Ook het vredige blauwe water ligt aan de rand van het nationale park Vatnajökull en is bezaaid met ijsbergen.

Iedereen die richting de noordpoolcirkel vertrekt, wil natuurlijk ontzettend graag het noorderlicht zien. De meesten komen helaas terug thuis van een koude kermis. Plan daarom je reis tussen augustus en april om het meest kans te maken tijdens één van de donkere nachten.

Nu je nog alleen induffelen in warme kledij en je bent klaar om te vertrekken.

Door Stef Lyskawa

Laisser un commentaire

Reacties zijn gesloten.