Geüpdatet op 3 november 2019

Zet de kat letterlijk bij de melk in het kattencafé van BXL

Delen op

You love them or you hate them, maar er zijn heel weinig mensen die onverschillig staan tegenover katten. Voor de Egyptenaren waren het heilige dieren en voor veel mensen zijn ze dat nog steeds. Nu duizenden jaren vinden we het er niet betere op om een café aan hen te wijten.

Waar anders begint zo een rare trend als in Japan. Hier bestaan honderden Neko-bars (kattenbars) niet ver van elkaar. De reden waarom deze zo populair zijn, is omdat het verboden is in Japan om een huisdier te bezitten. Om toch wat te kunnen knuffelen met deze haarballen zijn deze cafés in het leven geroepen.

Onze hoofdstad kon natuurlijk niet achterblijven met deze hype. Nu kan je in Sint-Gillis sinds 2017 genieten bij Chattouille terwijl je geniet van een drankje terwijl je een kleine tijger streelt.

Vergis je niet, de katten komen niet bij jou op bezoek, maar jij bent te gast bij de katten. Dus iets te eten bestellen is op eigen risico. Want de katten mogen overal zitten en lopen op de tafels en stoelen. Dus wen maar aan het feit dat ze naar je eten staan te lonken en hier is opgestaan plaats vergaan.

De prijzen van de consumpties liggen misschien een beetje hoger dan in andere cafés, maar het is voor het goede doel. Het geld wordt namelijk ook gebruikt om de beestjes in hun onderhoud te voorzien. Voedsel, voederbakken en andere benodigdheden zijn namelijk niet van de poes.

Natuurlijk heb je op een café niets aan katten die niet tof zijn. Daarom worden ze speciaal geselecteerd, omdat ze toch wel een beetje sociaal moeten zijn. Bovendien worden ze niet gekweekt, maar zijn deze diertjes jammer genoeg achterlaten in vreselijke omstandigheden. Als je een speciale band hebt met één van de katten, dan ken je deze zelfs adopteren.

Geen kattenpis.

Door Stef Lyskawa

Laisser un commentaire

Reacties zijn gesloten.