Geüpdatet op 3 november 2019

Gentleman van de week: Zac Efron

Delen op

Het is bijna een schande dat jullie zo lang hebben moeten wachten om Zac Efron te kunnen zien als onze Gentleman van de week. De Amerikaanse regisseur en acteur heeft sinds zijn puberteit werkelijk niets aan populariteit moeten inleveren.

Zac groeide op in een heel normaal gezin. Zijn vader was een elektrisch ingenieur in een kerncentrale. Hij ontmoette daar zijn vrouw en dus ook de mama van Zac en diens broer Nicholas Dylan, die daar werkte als scretaresse.

Al vanaf zijn 11de waren de showkriebels duidelijk aanwezig bij de jonge Efron. Hij begon eerst in theaterstukken zoals Vaudeville en The Great American Melodrama. Om veelzijdiger te worden besloot hij om zanglessen te nemen, waardoor hij sneller gecast werd in musicals zoals Gypsy, Peter Pan en Little Shop. Dankzij zijn leraar werd hij ingeschreven in het talentenbureau Creative Artists Agency.

In 2002 mocht hij voor de eerste keer op het scherm verschijnen. Eerst kreeg hij enkele kleine rollen in Firefly en ER. Tot en met 2004 moest hij genoegen nemen met gastrollen tot hij een hoofdrol kreeg in de televisiefilm A Mother’s Love, waar hij een nominatie voor best acteur bij Young Artist Awards kreeg.

Op 18-jarige leeftijd veroverde hij alle meisjesharten toen hij de rol mocht vertolken van Troy Bolton in de High School Musical Trilogie. Hoewel hij in de eerste film niet zong vanwege de baard in de keel maakte hij dit in de toekomst volledig goed. Vervolgens werd hij in elke rol gecast als het ideale vriendje zoals in 17 Again, The Lucky One, Charlie St Cloud….

Hoewel hij bekend staat om zijn vaak luchtige en enorme romantische films heeft Zac Efron ook laten zien dat hij andere rollen aankan. In 2017 schitterde hij naast Hugh Jackman in de drama-musical The Greatest Showman.

In 2019 ging hij zelfs nog een stapje verder wanneer hij zich aan zijn meest serieuze rol tot dan waagt. In Extremely Wicked, Schockingly Evil, speelt hij de seriemoordenaar Ted Bundy.

Helaas zat het privé niet altijd even hard mee voor Zac. Na vijf jaar liep zijn relatie met tegenspeelster Vanessa Hudgens op de klippen. Daarna werd hij nog gespot met actrice Lily Collins, Michele Rodriquez en model Sami Miro.

Zo maken ze er niet meer!

Door Stef Lyskawa

Laisser un commentaire

Reacties zijn gesloten.