Geüpdatet op 28 oktober 2019

Een nieuwe parel aan het Luxemburgplein: The Poet

Delen op

De plek waar gentlemen bij uitstek verzamelen in onze hoofdstad is het Luxemburgplein. Voor wie niet bekend is met deze wijk, dit is waar de Europese instanties gevestigd zijn. Op donderdagavond is het tevens de place to be voor expats om een stapje in de wereld te zetten. Nu heeft deze high class omgeving op wandelafstand een nieuwe trendy bar en restaurant die zeker de moeite waard is: The Poet.

Als je de dag goed wil beginnen voor de start van een drukke werkdag, dan raden wij aan om het gevarieerde ontbijtbuffet te proberen. Om snel wakker te worden zal een deskundige barista je helpen om de perfecte koffie tot aan jouw tafel te brengen.

De lunch is de perfecte mogelijkheid om klanten of collega’s beter te leren kennen. Dan wil je natuurlijk ook een beetje indruk maken en dat kan alleen als je ze naar een plek meeneemt waar je weet dat het eten van uitzonderlijke kwaliteit is.

’s Avonds kan je de dag afsluiten met een lekkere cocktail aan de bar of proeven van het zelf gebrouwen ‘’The Poet” bier. Opnieuw kan je kiezen voor een heerlijke maaltijd, maar even goed genieten van de loungemuziek in één van de comfortabele zetels.

De naam is een leuke kwinkslag op de straat waar het gelegen is, de Parnassusstraat. In de 19de eeuw waren er een groep Parijse dichters die samen in een writer’s collective zaten. Zij werden de Parnassiens genoemd.

Daarnaast is een poëet een kunstenaar, net zoals de gerechten en de drankjes echt kunstwerken zijn die voor jou gepresenteerd worden. Zowel kleine hapjes die in de middag worden geserveerd als een avondmaal worden met de nodige precisie voorbereid.

Het prachtige interieur is aan de hand van Jean Philippe Nuel die gespecialiseerd is in horecazaken. Het doel was om een mooie, hedendaagse maar toch ook gezellige ruimte te maken die voldoet aan elk soort klant zijn of haar behoefte. Daarom werden er ook ruimtes voorzien om te vergaderen of aan coworking te doen.

The Poet: Sharing food & ideas

Door Stef Lyskawa

Laisser un commentaire

Reacties zijn gesloten.