Geüpdatet op 9 november 2019

Powerwoman Amylia De Schepper leert met Cookameal het volk koken

Delen op

In tijden waar alles vetarm, suikerarm en glutenvrij moet zijn is het heerlijk om af en toe te kunnen terugvallen op ‘’gewone’’ kost. Op de site van Amylia De Schepper kan je de tofste gerechtjes terugvinden om mee uit te pakken op je volgende feestje.

Het sprookje begon al heel lang geleden. Toen Amylia haar krachten als keukenprinses ontdekte, besloot ze om de gewone papiertjes die ze meegaf aan haar vrienden online te zetten. Hiervoor kreeg ze de hulp van haar echtgenote die een site ontwikkelde. Nu zes jaar later is ze één van de populairste foodbloggers van Vlaanderen.

De reden waarom zoveel bezoekers elke dag haar pagina en instagram bezoeken heeft enerzijds te maken met de inhoud en anderzijds dankzij Amylia zelf. De druk om altijd er goed uit te zien is de laatste jaren, door toedoen van sociale media sterk toegenomen. Om hieraan te ontsnappen zijn we massaal op zoek naar alternatieven. Daarnaast voel je het enthousiasme en de passie waar Amylia haar gerechten mee bereidt.

Op de site wordt er werkelijk met alles rekening gehouden, zoals welke maaltijd, de bereidingstijd en waar je zin in hebt. Over het algemeen zijn de recepten niet bijzonder moeilijk, want het doel is ook om iedereen te lekkere dingen te laten koken, zonder halsbrekende technische toeren uit te halen.

Naar eigen zeggen is brunch haar favoriete maaltijd, dankzij de ruime keuze aan gerechten. In tegenstelling tot lunch en diner is hier alles mogelijk. Je kan zoet, zout, zacht en hartig met elkaar probleemloos combineren. Want wat is er leuker dan de dag te beginnen met heerlijk eten en een glaasje champagne.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

PANCAKES AND PAJAMAS Mijn favoriete zondagen? Net iets vroeger opstaan dan de hubby, in pyjama stilletjes naar beneden gaan en pannenkoeken bakken (classics of american), appelsientjes persen, koffie zetten. Zijn happy ogen zien als hij beneden komt en dan samen rustig en uitgebreid ontbijten en genieten. Wel, vandaag was niet zo’n zondag. Want vandaag is een hele drukke werkdag die we straks samen afsluiten op de mainstage van Beachland. #trots Maar lieve @dimitriwouters volgend weekend bak ik pancakes voor je, promise! ♡ ↓ RECEPT? WWW.COOKAMEAL.BE (link in bio) #cookameal #pancakes #genieten #lekkereten #pannenkoeken #zondag #feedfeed #top_food_of_instagram #thekitchn #ontbijt #brunch #dessert #foodstyling #foodpic #aardbeien #pancakesunday

Een bericht gedeeld door Cookameal (@cookameal) op

Toch moet ze toegeven dat ze ook niet altijd alles even goed lukt als ze zou willen. Na al ettelijke keren te hebben geprobeerd, blijven wok gerechten een pijnpunt. Daarnaast zou ze voor sommige dingen meer tijd willen maken, zoals zelfgemaakte pasta of bouillon. Helaas maakt haar full time job deze combinatie al niet altijd even gemakkelijk, waardoor de keuze voor snellere gerechten snel gemaakt wordt.

Wat de toekomst zal brengen is heel moeilijk te zeggen. Op dit moment is Amylia heel gelukkig met hoe de blog en haar insta pagina loopt. Dankzij het succes komt ze met veel mensen in contact op plekken waar ze normaal gezien niet terechtkomt. Daarnaast blijft het mogelijk om haar hobby te combineren met een job die ze ongelooflijk graag doet.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

COOKAMEAL ALS SIDEKICK (aka sidechick) VAN @sofiedumontchef Chef OP EEN SUPERTOF #MELKMOMENT Samen met Sofie prepareerde ik lekkere gerechtjes met verse melkproducten. Heel wat hongerige en nieuwsgierige Antwerpenaren kwamen heen kijkje nemen. Wel, twee vrolijke sociale madammen met een microfoon in een foodtruck, je zou voor minder natuurlijk… “Ik drink gene melk nimeer zene maske, das veur de klein kinnekes é”. Benieuwd wat we antwoordden op deze gezellige Antwerpenaar? Ontdek het op cookameal.be (link in bio) samen met een lekker en snel ontbijtrecept! #cookameal #melkmoment #foodtruck #antwerpen #autolozezondag #koken #sofiedumont #melk #ontbijt #gezond #lunch #dessert #soep #hapjes #lekkervanbijons #lekkerkoken #recept #foodpic #tvchef

Een bericht gedeeld door Cookameal (@cookameal) op

Verwen jezelf en ga als de bliksem naar de website om iets lekkers te maken.

Door Stef Lyskawa

Laisser un commentaire

Reacties zijn gesloten.