Geüpdatet op 9 november 2019

Moeder-dochter goals: Mouaire

Delen op

Wat begon als een activiteit tussen een mama en haar dochters om ’s avonds lekker creatief bezig te zijn, is uitgegroeid tot een klein succes. Met Mouaire is er een nieuw Belgisch modemerk dat we de komende jaren zeker in de gaten moeten houden.

Merima Pepic, haar zus en moeder waren altijd al verzot van fashion en meer specifiek kledingstukken uit mohair. Helaas was er weinig volgens hen te weinig keuze en dus vonden ze het maar niet beter op om zelf stukken te ontwikkelen.

De werking gebeurt volgens de old fashioned way. De designs worden nog echt ontworpen op blad papier met potlood en kleurpotloden om te zien welke kleuren goed bij elkaar passen. Nadat het patroon en de schets klaar is begint het echte werk. Om de kledingstukken te produceren wordt er gekozen voor mohair en zijde van Belgische makelij om op en top Belgisch te blijven.

In de collectie vindt je truien gegraveerd met gold plated labels. Zelfs de kleinste details worden met de hand verwerkt door de twee. In de volgende lijn zullen er ook kleedjes, rokken en verschillende accessoires terug te vinden zijn die een perfecte aanvulling zullen zijn op de mohair sweaters en cardigans.

Voor een bedrijf dat pas sinds maart bestaat is het opmerkelijk hoeveel positief iedereen is. We zijn er ook zeker van dat de toekomst niet anders gaat zijn.

Door Stef Lyskawa

Laisser un commentaire

Reacties zijn gesloten.