Gepubliceerd op 8 november 2019

GENTLEMAN VAN DE WEEK: CALVIN HARRIS

Delen op

DJ, zanger en producent. De nieuwe ‘king of the pop’ is Calvin Harris!

Adam Richard Wiles is geboren op 17 januari 1984 in Dumfries, Schotland. Hij groeide op met zijn vader, een biochemicus, en zijn moeder, een huisvrouw. Al van jongs af aan was hij gepassioneerd door elektronische muziek en toen hij nog maar een tiener was, maakte hij al zijn eerste muziek op zijn kamer. Op achtienjarige leeftijd publiceerde hij zijn eerste werk op het sociale network MySpace.

Hij werd opgemerkt door de platenmaatschappijen Sony BMG en EMI dankzij zijn muziek die hij publiceerde op het sociale netwerk. In 2007 publiceerde hij onder het pseudoniem Calvin Harris zijn eerste album ‘I created disco’. Alle nummers werden volledig gecomponeerd en geproduceerd door de jonge artiest.

Alle nummers van het album warden geliefd door zijn publiek. De single ‘The Girls’ deed het bijzonder goed en stond op de derde plaats in de UK Singles Chart. Vervolgens ging Calvin Harris op tournee met Groove Armada en Faithless om zijn album te promoten.

Het jaar 2007 is het jaar dat Harris heel veel aanbiedingen in de bus krijgt voor samenwerkingen. Zo werkt hij samen met Kylie Minogue om twee titels van zijn album ‘X’ te schrijven. Daarna werkte hij nog met verschillende artiesten samen: Dizzee Rascal, Mitchell Brothers voor zijn tweede album ‘Ready For The Weekend’, wat een echt succes werd!

In 2010 werkte hij samen met Rihanna, dankzij wie wereldwijd bekend werd. Samen hebben ze het nummer ‘We Found Love’ gecomponeerd die in 2011 uitkwam. In hetzelfde jaar bracht hij zijn derde album ’18 Months’ uit. Dit werd ook een success! Hiervoor heeft hij verschillende awards gewonnen: twee MTV Music Awards, een BRIT Award en een Billboard Music Award.

Zijn succes en samenwerking met andere artiesten kenden geen einde. Hij werkte samen met grote namen zoals Rita Ora, Ellie Goulding, Tinashe, Big Sean en Gwen Stefani. Calvin Harris had op dit moment zonder twijfel het hoogtepunt van zijn carrière bereikt. In het begin van 2019 bracht hij zijn single ‘Giant’ uit, een sneek peak van zijn zesde album!

Op vlak van liefde gebeurt er ook veel. Hij had een relatie met Ellie Goulding en Rita Ora, met wie hij verschillende liedjes heeft geschreven. Hierna had hij een relatie met Taylor Swift, maar ze gingen in 2016 uit elkaar. Sindsdien is de artiest single, dus misschien kan je je kans een wagen!

In the meantime, wachten wij ongeduldig op zijn volgende hit!

 

Door Merve Güllü

Laisser un commentaire

Reacties zijn gesloten.