Geüpdatet op 24 november 2019

GENTLEMAN VAN DE WEEK: HENRY CAVILL

Delen op

Hij is vooral bekend om zijn rol in de televisieserie The Tudors. De acteur speelde vervolgens in veel films en werd een van onze favoriete superhelden!Henry William Dalgliesh Cavill werd geboren op 5 mei 1983 in St. Helier, Kanaaleilanden. Hij studeerde aan de voorbereidingsschool van St. Michael vooraleer hij naar het internaat van de Stowe School ging, waar hij zijn eerste stappen als acteur zette. Hij verscheen in talloze toneelstukken en musicals, waaronder The Dream of a Summer Night, Grease en 40 Minutes, die hij ook geregisseerd heeft.
Zijn professionele debuut vond plaats in 2001, toen hij het hoofdpersonage Thomas Aprea in de film Laguna speelde, Hij acteerde naast ervaren acteurs zoals Joe Mantegna en Emmanuelle Seigner. Hoewel de film goede reviews had gekregen, was zijn echte kennismaking met het publiek met zijn rol in The Vengeance of Monte Cristo, in 2002. Voor deze rol moest de acteur een aantal kilo’s kwijtraken.
Vervolgens verscheen hij in enkele Hollywood-producties: Tristan en Yseult en Red Riding Hood in 2006, voordat hij een rol speelde in de fantastische Stardust Blockbuster, het mysterie van de ster, in 2007. In datzelfde jaar kreeg hij een rol die bepalend was voor zijn carrière, die van Charles Brandon, hertog van Suffolk, in de serie Tudors.
In 2010 stopte The Tudors na vier seizoenen. Henry greep zijn door rollen te accepteren in bioscoopfilms. In 2011 speelde hij in twee kleine films: kaskraker Les Immortels en de actiethriller Sans Issue. Maar in 2013 drukte hij zijn stempel door het aantrekken van het Clark Kent aka Superman-kostuum in Man of Steel, geregisseerd door Zack Snyder.
De acteur hervatte zijn rol in 2016 in Batman vs. Superman: The Dawn of Justice. In 2017 trekt hij voor de derde keer het Superman-kostuum voor Justice League aan. Op 31 oktober 2018 wordt Cavill aangekondigd als Geralt de Riv in de serie The Witcher, gepland voor december 2019.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

The White Wolf The Swallow The Obsidian Star Are you ready? #Geralt #Ciri #Yennefer #TheWitcher #Netflix

Een bericht gedeeld door Henry Cavill (@henrycavill) op

Van mei 2011 tot augustus 2012 was de acteur verloofd met Ellen Whitaker die hij tijdens een wedstrijd had ontmoet. Hierna was hij samen met Gina Carano, Amerikaanse actrice en model. Hierna had hij relatie met Kaley Cuoco, Marisa Gonzalo, Tara King en Lucy Cork. Op dit moment is hij single.
Acteur overdag en superhelden ’s nachts, een man die veel te bieden heeft!

Bekijk hier het portret van Hugh Grant!

Door Merve Güllü

Laisser un commentaire

Reacties zijn gesloten.