Geüpdatet op 24 november 2019

WIE ZIJN DE CONCURRENTEN VAN NETFLIX?

Delen op

Nog niet zo lang geleden was Netflix de leider van de streamingplatforms, met een uitgebreid aanbod van de bekendste spelers op de markt: Netflix Originals, Disney, Warner… Maar tijden veranderen. Zo gaat het er in Hollywood op dit moment aan toe!In april kondigde Disney het nieuws al aan: sinds 12 november 2019 is het streaming platform Disney + in de Verenigde Staten en vanaf 2020 in Europa voor maar €6,99 per maand. Vergeet niet dat Disney niet alleen tekenfilms en liedjes zijn, maar je krijgt ook toegang tot je favoriete superheldenfilms. Je vecht samen met Captain America, reist aan boord van de Black Star met Luke Skywalker of ontdekt het wildernis door National Geographic-documentaires. Kortom, genoeg om alle doelgroepen te plezieren. Momenteel is het in testfase bij onze noorderburen. Benieuwd hoe het platform zich verder zal ontwikkelen!
Amazon Prime is geen echte noviteit omdat het platform sinds 2006 in de Verenigde Staten bestaat. Amazon is echter pas sinds 2016 beschikbaar in België. Amazon wil een andere service dan Netflix aanbieden en heeft een meerjarige licentieovereenkomst gesloten met de inhoudaanbieder HBO die beroemde series zoals OZ, Sex and the City en Game of Thrones produceert. Hoe zal Netflix hierop reageren?!

De nieuwe iPhone, iPad … werden al verwacht, maar de echte verrassing was de aankondiging van de lancering van Apple TV +. Dit streamingplatform is beschikbaar voor €4,99 per maand en sinds 1 november wereldwijd beschikbaar. Tim Cook kondigde op het Steve Jobs Theatre-podium aan dat het platform alleen originele producties zou bevatten die door Apple zijn gemaakt. De release van de series en films zal echter meer gespreid zijn omdat ze alleen maar originele producties willen aanbieden. Lukt het de gigantische Apple om mee te doen met het streamingplatform-spel?

Wanneer wordt er een Warner- of Universals-platform gelanceerd?

Ontdek hier de must-see series op Netflix.

 

Door Merve Güllü

Laisser un commentaire

Reacties zijn gesloten.