Geüpdatet op 2 december 2019

BOMBSHELL VAN DE WEEK: HALLE BERRY

Delen op

Van podia tot filmsets, het duurde niet lang voordar de jonge vrouw bekend werd in de filmwereld als actrice en producent!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Tick tock, Mr. Wick. 5.17.19 #Sofia #JohnWick3

Een bericht gedeeld door Halle Berry (@halleberry) op

Maria Halle Berry werd geboren op 14 augustus 1966 in Cleveland, Ohio. Halle en haar zus Heidi Berry-Henderson zijn opgevoed door hun moeder, geboren in Liverpool, Engeland, die als psychiatrisch verpleegkundige werkte. Ze studeerde af aan Bedford High School en was al een echte ster: cheerleader, redacteur van de middelbare schoolkrant, prom queen en uiteindelijk cum laude afgestudeerd. Ze vervolgde haar studies aan het Cuyahoga Community College voordat ze succesvol werd tijdens verschillende schoonheidswedstrijden. 

In 1985 won ze de Miss Teen All American-wedstrijd en werd ze Miss Ohio in 1986. Tijdens Miss Word werd ze de eerste vrouw van Afro-Amerikaanse afkomst die deelnam aan de wedstrijd en eindigde ze op de zesde plaats!

Hierna besloot ze om naar New York te verhuizen om haar acteerdroom waar te maken. Na een slechte eerste filmervaring en gezondheidsproblemen verhuisde ze naar Los Angeles.

Haar carrière kwam in stroomversnelling toen ze in 1991 een rol kreeg in Spike Lee’s Jungle Fever. In datzelfde jaar acteerde ze samen met Eddie Murphy in de romantische komedie Boomerang. Voor haar rol in de biografie van Dorothy Dandridge werd ze genomineerd voor een Academy Award voor beste actrice. Ze won een Golden Globe voor beste actrice en een Emmy Award.
In de vroege jaren 2000 is krijgt ze de rol van Tornado in de X-Men saga. Naast de awards voor beste actrice, kreeg ze ook een Razzie-award voor de slechtste acteerprestaties in Catwoman.

Op privé-vlak heeft ze ook niet veel geluk gehad. Ze heeft relaties gehad met David Justice, Eric Benét en Gabriel Aubry, met wie ze een dochter heeft. In 2013 trouwde ze met Olivier Martinez, een franse acteur. Samen kregen ze een zoon en scheidden ze in 2016 na een huwelijk van 3 jaar.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

They put the JOY in my world ! Blessed up ! ❤️#MothersDay

Een bericht gedeeld door Halle Berry (@halleberry) op

Halle Berry zet zich ook in voor goede doelen. Ze is al meer dan 15 jaar ambassadrice van de Jenesse Centre, een vereniging die vecht tegen huiselijk geweld. Hiernaast is ze ook ambassadrice van het Revlon-cosmeticamerk en is ze betrokken bij de jaarlijkse wandelingen om borstkankeronderzoek te steunen.

Ze presteert dus niet enkel op het scherm, maar ook achter de schermen!
Door Merve Güllü

Laisser un commentaire

Reacties zijn gesloten.